Quantcast

Tokio pyrago dar neragavote: išbandykite šokoladinį pyragą su majonezu

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį televizijos žiūrovus iš lovų vėl vers vasaros ritualu tapusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Vedėjų trijulė Ilona, Bilas ir Dilanas leisis jau į septintąją kelionę – šįkart po Vilniaus apskritį. Tačiau laidos vedėjai – ne tik profesionalūs ragautojai ir gero maisto mėgėjai, bet ir puikūs kulinarai, tad kelionės metu jie sumanė kepsninėje iškepti gardų šokoladinį pyragą su vienu slaptu ir netradiciniu ingredientu – majonezu.

Keliaujant po Vilniaus apskritį, laidos vedėjai apsilankė kulinarinėje studijoje ir įsikūrę aukštai ant stogo įrengtoje terasoje, užsikūrė juos visuomet kelionėje lydinčią keraminikę kepsninę.

Pasirodo Ilona, per ilgus kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ darbo metus, susibičiuliavo su šiame regione gaminamo majonezo technologe, kuri atskleidė ne vieną majonezo gamybos paslaptį. Tad trijulė pasiryžo išbandyti majonezą pasigaminti patys – tam reikėjo kelių kiaušinių, aliejaus, šlakelio citrinų sulčių, druskos pagardinimui ir tvirtų rankų ilgam masės plakimui.

Su iššūkių Ilonas, Bilas ir Dilanas susitvarkė puikiai, o šokoladinis tortas, į kurio tešlą įeina majonezas, gavosi toks gardus, jog „Maisto kelio“ vedėjai nusprendė pasidalinti receptu.

Šokoladinis pyragas su majonezu

Ingredientai:

200 g miltų; 70 g kakavos be cukraus; 1 a. š. kepimo miltelių; 50 g šokolado; 3 vnt. kiaušinių; 200 g cukraus; 3 g vanilinio cukraus; 150 g majonezo „Vilnius“; 200 g vandens.

Gamyba:

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Šokoladą ištirpinkite ir sumaišykite su kambario temperatūros majonezu. Į kiaušinių masę po truputį įmaišykite miltus ir vandenį (berkite miltų, išmaišykite, pilkite vandens, vėl išmaišykite ir taip toliau). Pabaigoje įmaišykite majonezą su šokoladu. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Palaukite, kol truputį atvės, išimkite iš formos ir viršų aptepkite tirpintu juodu šokoladu. Skanaus!

„Maisto kelias“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Tokio torto net neragaučiau

T

T portretas
A patys paragavote kad cia siulote matyt patys apsivemtumete nuo tokio torto

Nuomone

Nuomone portretas
Is didelio rasto, isejo is krasto.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių