Quantcast

Šokoladinis pyragas su kokosu

  • Teksto dydis:

Subrendo dar vienas pyragas - favoritas. Saldus, minkštas ir vientisos konsistencijos, tiesiog tobulas pyragas. Daliname receptu!

Sudėtinės dalys:

Miltai, 2 stiklinės

Sviestas, 140 g

Vanduo, 5 v. šaukštai

Kiaušinis, 2 vnt.

Cukrus, 1 stiklinė

Sutirštintas pienas, 385 g

Kakava, 2 v. šaukštai

Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis

Kokoso drožlės, 1 stiklinė

Druska, žiupsnelis

Gaminimas:

Pirmiausia, paruošime šokoladinio pyrago pagrindą. Gero pyrago pagrindo taisyklė vadinama 3 – 2 – 1: reikalingos 3 dalys miltų, 2 dalys sviesto ir 1 dalis atšaldyto vandens. Dvi stiklines miltų suberiame į dubenį, beriame žiupsnelį druskos ir šaukštą rudojo cukraus, įtarkuojame 1/3 stiklinės (80 g) sviesto. Rankomis ištriname tešlą iki šlapio smėlio. Padedame 10 min. į šaldytuvą.  Tuomet į šią tešlą įpilame 4-5 šaukštus šalto vandens (palaikyto 10 min. šaldiklyje). Tešlą ranka išminkome iki vientisos masės, išklojame ja kepimo formos (apie 22-25 cm. skersmens) dugną, užriečiame kraštelius. Šakute subadome išklotą pagrindą ir padedame į šaldytuvą kartu su kepimo forma (15-20 min.).

Pradedame ruošti šokoladinio pyrago įdarą. Produktų maišymo tvarka čia ne paskutinėje vietoje. Dubenyje el. plaktuvu išplakame du kiaušinius su 3/4 stiklinės cukraus. Supilame kambario temperatūros saldintą sutirštintą pieną (1 x 380 g skardinė), išmaišome.

Kitame dubenyje sumaišome kakavą, 1 v. šaukštą miltų, 1/4 stiklinės cukraus ir žiupsnelį vanilinio cukraus. Šį mišinį supilame į pagrindinį dubenį su pyrago įdaru. Pridedame 4 v. šaukštus minkšto kambario temperatūros sviesto (bus apie 60 g) ir kruopščiai įmaišome į tešlą. Paskutinis ingredientas – kokoso drožlės. Supilame kaupiną stiklinę jų į šokoladinio įdaro masę ir išmaišome. Įdaras baigtas!

Išimame pyrago pagrindą iš šaldytuvo, supilame įdarą į vidurį. Folija aplenkiame pyrago kraštus, kad pyrago pagrindo kraštai neapskrustų anksčiau laiko. Dedame pyragą kepti 40 min. iki 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus šiam laikui, pašaliname apsauginę foliją ir kepame dar 10 min., kol pyrago pagrindo krašteliai paruduos.

Šokoladinį pyragą valgome atvėsintą (laikome šaldytuve). Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių