- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Austrės visada buvo laikomos išskirtiniu delikatesu, tačiau jos jau seniai nebėra tik aristokratų pamėgtas afrodiziakas, o jų gerbėjų ratas auga su kiekviena diena. Per metus pasaulyje suvalgoma apie vieną milijardą kilogramų šių moliuskų. Austrės nuolat įtraukiamos į geriausių restoranų valgiaraščius, dažnai jos tampa vakarėlių ar jaukios vakarienės namuose akcentu. Lietuviai per pastaruosius kelerius metus taip pat tapo neabejingi austrėms − jų vis dažniau skanauja ne tik kelionių metu, bet ir gimtinėje. Todėl antrąją lapkričio savaitę įvairūs Lietuvos restoranai ir barai kvies į pirmąjį „Austrių festivalį“, kuris truks tik keletą dienų.
Panašūs festivaliai vyksta visame pasaulyje: nuo Australijos iki Jungtinių Amerikos Valstijų. Tokiuose renginiuose ne tik siurbčiojamos austrės, bet ir rengiamos įvairios varžybos. Lietuvoje „Austrių festivalio“ metu restoranų šefai savotiškai susirungs demonstruodami savo kūrybiškumą, o lankytojai galės pasimėgauti šviežiomis austrėmis, išbandyti specialius patiekalus su austrėmis bei atrasti naujų skonių.
Restorano „La Esperanza“ šefas Mickey Bhoite festivalio metu pasiūlys išskirtinių patiekalų su austrėmis bei prabangų siurprizą. „Restorano svečiai galės paskanauti šešių austrių rūšių, atkeliavusių iš skirtingų Europos kampelių. Greta jų patieksiu specialiai paruoštus padažus, kurie padės atsiskleisti plačiai skonių gamai. Pagaminsime ir degustacinių patiekalų, kurių ašimi taps austrės. Vis dėlto įspūdingiausias mūsų kūrinys bus – „Pearl Blanch“ austrė su 24 karatų auksu, „Ossetra“ ikrais ir tikru perlu. Kiekvienas užsisakęs šią austrę namo išsineš po perlą, jį supakuosime į specialią dėžutę ir tai taps prisiminimu apie išskirtinę patirtį. O galbūt kas nors tuos perlus norės paversti net papuošalais?“ − svarsto kūrybiškai nusiteikęs šefas iš Italijos M.Bhoite.
Tokia prabangi austrės patiekimo idėja šefui gimė prisiminus legendinę milijonieriaus Chriso Gardnerio frazę: „Pasaulis yra jūsų austrė, tereikia susirinkti jums priklausančius perlus.“ M.Bhoite sako, kad tik vienoje iš 10 000 austrių aptinkamas perlas. „Todėl norėjau, kad restorano svečiai greičiau rastų jiems priklausančius perlus“, − šmaikštavo šefas.
Jau metus Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis M.Bhoite prieš tai dirbo prabangiuose „Michelin“ klasifikacijos restoranuose Niujorke, Las Vegase ir Ženevoje. Nuo pat pirmų virtuvės meistro dienų jis garsėjo kaip virėjas, kuriam svarbiausia yra svečias jo restorane ir aukščiausia kokybė jo patiekalų ingredientuose, jam rūpi, kad svečias ne tik paragautų jo patiekalų ir liktų patenkintas, bet svarbiausia sugrįžtų mėgautis kitais jo inovatyviais patiekalais. Todėl specialų austrių meniu sukūręs šefas tikisi, kad Lietuvos publika įvertins netradicinius jo kūrybinius spendimus. Tik savaitę „IDW Esperanza Resort“ rezidencijos svečiai, VIP klubo nariai bei jų draugai galės mėgautis specialiai „Austrių festivaliui“ sukurtu meniu, o praleidus šią galimybę M.Bhoite kvies paskanauti a la carte restorano meniu, kuriame rasite nuo karališkų prancūziškų Tsarskaya austrių iki patiekalų su deimantinio lygmens australietiška Wagyu jautiena.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
K. Zvonkuvienė ir keturi jos vyrai: vienas – sportui, kitas – gyvenimui, trečias – muzikai
Improvizacija – scenoje gimstantis nerežisuotas, antrąkart nepakartojamas spektaklis. Smagi meno forma nesvetima ir dainininkams bei pramogų verslo atstovams – improvizacijos ir ant scenos, ir prieš kameras nemažai. Į naujos pramoginės...
-
M. Daikerytė išsiskyrė su širdies draugu: mums nepavyko4
Po dvejų kartu praleistų metų skirtingais keliais pasuko verslininkė, vizažistė Milita Daikerytė ir jos širdies draugas Justas. Apie skyrybas mergina užsiminė socialiniame tinkle „Instagram“, o vėliau žinią patvirtino ir žiniask...
-
Garsios moterys prabilo apie plastines operacijas: negalėjau žiūrėti į savo nuotraukas19
Gražius žmones matome kasdien – jie mojuoja mums iš TV ekranų, siūlo kremus socialiniuose tinkluose ir pasitinka kiekviename žurnalo viršelyje. Tačiau natūralia savo išvaizda patenkinti yra ne visi, o ir fotošopo tam, k...
-
B. Jakučionytė: atrodo, kad visa sistema sukurta taip, kad paaugliams būtų tik blogiau1
„Aš žiūriu su siaubu į tai, kokį spaudimą dabar patiria paaugliai ir kaip jie dabar gyvena,“ – sakė visuomenės veikėja, renginių organizatorė ir socialinio tinklo „TikTok“ žvaigždė Birutė Jakučionytė. &bdquo...
-
Silvester Belt sėkmė užsienyje: gastrolės po Europą, bičiulystė su O. Alexander ir padėkos3
Laikas iki 2024-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurso sparčiai tirpsta. Jau šį ketvirtadienį Lietuvos atstovas Silvester Belt išvyks į Švediją, kur jo lauks paskutinės repeticijos prieš didįjį šou. Vos prie&...
-
Istorinis posūkis: K. Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai2
Kate Middleton ir princas Williamas imasi naujų karališkųjų pareigų, rašoma „People“ portale. ...
-
Klaipėdos prekybos centre hidžabą apsivilkusi moteris šokiravo pirkėjus39
Hidžabą apsivilkusi moteris viename Klaipėdos prekybos centre ne tik šokiravo pirkėjus, bet ir kėlė socialinį šoką. Šia teatro „ARTYN“ spektaklio reklama buvo siekiama patikrinti, kokie stereotipai vyrauja šiandi...
-
Mirtį apgavęs Ž. Grigaitis: trečią kartą turbūt man gyvenimas laimės kortos neduos16
Verslininkas, keliautojas Žilvinas Grigaitis socialiniuose tinkluose dažnai siunčia pozityvias, įkvepiančias žinutes, skatinančias vertinti kiekvieną dieną ir kiekvieną patirtį. Vyras pasakojo, kad per gyvenimą patyrė du išgyvenimus, priver...
-
Britų princas Louisas švenčia savo šeštąjį gimtadienį1
Velso princesė Kate ir jos vyras princas Williamas padėkojo už sveikinimus, kurių sulaukė jauniausio savo sūnaus Louiso šeštojo gimtadienio proga. ...
-
Cikados gali tapti skaniu užkandžiu?4
Garsiu čirpimu išsiskiriantys vabzdžiai cikados netrukus užplūs Šiaurės Ameriką. Pasak mokslininkų, iš žemės vienu metu išlys net dvi jų vados, tad cikadų bus milijardai. ...