Quantcast

Šefas lietuviams siūlys austrių su 24 karatų auksu ir perlais

  • Teksto dydis:

Austrės visada buvo laikomos išskirtiniu delikatesu, tačiau jos jau seniai nebėra tik aristokratų pamėgtas afrodiziakas, o jų gerbėjų ratas auga su kiekviena diena. Per metus pasaulyje suvalgoma apie vieną milijardą kilogramų šių moliuskų. Austrės nuolat įtraukiamos į geriausių restoranų valgiaraščius, dažnai jos tampa vakarėlių ar jaukios vakarienės namuose akcentu. Lietuviai per pastaruosius kelerius metus taip pat tapo neabejingi austrėms − jų vis dažniau skanauja ne tik kelionių metu, bet ir gimtinėje. Todėl antrąją lapkričio savaitę įvairūs Lietuvos restoranai ir barai kvies į pirmąjį „Austrių festivalį“, kuris truks tik keletą dienų.

Panašūs festivaliai vyksta visame pasaulyje: nuo Australijos iki Jungtinių Amerikos Valstijų. Tokiuose renginiuose ne tik siurbčiojamos austrės, bet ir rengiamos įvairios varžybos. Lietuvoje „Austrių festivalio“ metu restoranų šefai savotiškai susirungs demonstruodami savo kūrybiškumą, o lankytojai galės pasimėgauti šviežiomis austrėmis, išbandyti specialius patiekalus su austrėmis bei atrasti naujų skonių.

Restorano „La Esperanza“ šefas Mickey Bhoite festivalio metu pasiūlys išskirtinių patiekalų su austrėmis bei prabangų siurprizą. „Restorano svečiai galės paskanauti šešių austrių rūšių, atkeliavusių iš skirtingų Europos kampelių. Greta jų patieksiu specialiai paruoštus padažus, kurie padės atsiskleisti plačiai skonių gamai. Pagaminsime ir degustacinių patiekalų, kurių ašimi taps austrės. Vis dėlto įspūdingiausias mūsų kūrinys bus – „Pearl Blanch“ austrė su 24 karatų auksu, „Ossetra“ ikrais ir tikru perlu. Kiekvienas užsisakęs šią austrę namo išsineš po perlą, jį supakuosime į specialią dėžutę ir tai taps prisiminimu apie išskirtinę patirtį. O galbūt kas nors tuos perlus norės paversti net papuošalais?“ − svarsto kūrybiškai nusiteikęs šefas iš Italijos M.Bhoite.

Tokia prabangi austrės patiekimo idėja šefui gimė prisiminus legendinę milijonieriaus Chriso Gardnerio frazę: „Pasaulis yra jūsų austrė, tereikia susirinkti jums priklausančius perlus.“ M.Bhoite sako, kad tik vienoje iš 10 000 austrių aptinkamas perlas. „Todėl norėjau, kad restorano svečiai greičiau rastų jiems priklausančius perlus“, − šmaikštavo šefas.

Jau metus Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis M.Bhoite prieš tai dirbo prabangiuose „Michelin“ klasifikacijos restoranuose Niujorke, Las Vegase ir Ženevoje. Nuo pat pirmų virtuvės meistro dienų jis garsėjo kaip virėjas, kuriam svarbiausia yra svečias jo restorane ir aukščiausia kokybė jo patiekalų ingredientuose, jam rūpi, kad svečias ne tik paragautų jo patiekalų ir liktų patenkintas, bet svarbiausia sugrįžtų mėgautis kitais jo inovatyviais patiekalais. Todėl specialų austrių meniu sukūręs šefas tikisi, kad Lietuvos publika įvertins netradicinius jo kūrybinius spendimus. Tik savaitę „IDW Esperanza Resort“ rezidencijos svečiai, VIP klubo nariai bei jų draugai galės mėgautis specialiai „Austrių festivaliui“ sukurtu meniu, o praleidus šią galimybę M.Bhoite kvies paskanauti a la carte restorano meniu, kuriame rasite nuo karališkų prancūziškų Tsarskaya austrių iki patiekalų su deimantinio lygmens australietiška Wagyu jautiena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių