Quantcast

Savaitgaliui – itališkų bei prancūziškų pusryčių duetas

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą verta pradėti neskubant ir pasigaminti ypatingus pusryčius.

TV3 laidos „Gardu Gardu“, rodomos šeštadieniais 9 val., vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas turi net du gardžius pasiūlymus – sočius itališkus ir subtilius prancūziškus saldumynų mėgėjams.

Gian Luca siūlo rytą pradėti nuo sočios itališkos kiaušinienės Frittata. Ji yra kepama orkaitėje su įvairiais priedais – mėgstamomis daržovėmis, sūriais, vytintu kumpiu, dešrelėmis ir t.t. Rinkitės savo mėgstamiausius arba tiesiog tai, ką randate šaldytuve. Šį patiekalą pagaminti labai paprasta – pakanka apkepti daržoves, sudėti kitus priedus į kepimo indą, užpilti kiaušinio plakinio, šaunam į orkaitę ir netrukus jau galima mėgautis nuostabiai kvepiančiais pusryčiais.

Profesionalus konditeris Ali siūlo išsikepti nepaprastus prancūziškus cinamoninius keksiukus saldiems pusryčiams. Daug kas iš vaikystės prisimena šiltų cinamoninių bandelių kvapą, taigi šie keksiukai tikrai nuteiks nostalgiškai. Kas yra nuostabu, tai nereikės minkyti, kildinti tešlos, laukti – viskas daug paprasčiau. Keksiukus išsikepti išties paprasta, o tada prasideda įdomioji dalis. Dar šiltus reikia nardinti šiltame svieste ir apvolioti cinamono bei cukraus mišinyje. Taip, tai tikrai nuodėmingi pusryčiai, tačiau kiekvienas kąsnelis yra vertas negalvoti apie kalorijų kiekį. Kas gali būti geriau ryte, nei minkštas, kvapnus cinamoninis keksiukas su kavos puodeliu?

Itališka kiaušinienė Frittata

Jums reikės:

• 1 baklažano

• 1 cukinijos

• Šakelės vyšninių pomidoriukų

• 5 kiaušinių

• 80 g tarkuoto parmezano sūrio

• 50 g fetos sūrio

• Kelių riekelių vytinto parmos kumpio

• Balzaminio acto

• Alyvuogių aliejaus

• Druskos

• Pipirų

• Ciabatta duonos

• Salotų mišinio

Baklažaną ir cukiniją supjaustyti griežinėliais ir apkepti ant griliaus.

Pomidoriukus įdėti į kepimo formelę, apšlakstyti balzaminiu actu bei aliejumi, apibarstyti druska bei pipirias. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais, Įmaišyti parmezano sūrio bei dalį smulkinto fetos sūrio.

Į kepimo formą ar kelias mažas formeles sudėti grilintą baklažaną ir cukiniją, užpilti kiaušinių plakiniu ir ant viršaus užberti likusio fetos sūrio. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

Ciabatta duoną supjaustyti griežinėliais ir paskrudinti ant grilio keptuvės. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, paskaninti pipirais ir ant kiekvienos riekelės uždėti po parmos kumpio riekelę.

Iškepusią fritatą patiekti su keptais pomidoriukais, salotomis, apšlakstytomis alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, bei paskrudinta duona ciabatta.

Prancūziški cinamoniniai keksiukai

Keksiukų tešlai reikės:

• 70 g sviesto                             

• 115 g cukraus                   

• 1 kiaušinio

• 120 g pieno           

• 170 g miltų   

• 1 arb. š. kepimo miltelių

• ½ arb. š. cinamono

• ¼ arb. š. druskos

Glazūrai reikės:

• 100 g sviesto

• 0.5 stiklinės cukraus

• 3 valg. š. cinamono

Maskarponės kremui reikės:

• 100 g grietinėlės

• 300 g maskarponės sūrio

• 3 valg. š. cukraus pudros

• Šlakelio vanilės ekstrakto su sėklytėm

• 1 laimo žievelės

Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir plakti iki purios kreminės konsistencijos. Atsargiai įmaišyti pieną.

Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Birius ingredientus sumaišyti su sviesto bei cukraus kremu. Plakti iki vientisos masės.

Baltymą išplakti iki putų konsistencijos ir pabaigoje įmaišyti į kekso masę.

Į formelę dėti po 50 g tešlos. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Iškepusius ir šiek tiek pravėsusius keksiukus pamirkyti lydytame svieste ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.

Kremą pradėti nuo maskarponės sūrio. Jį reikia išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Tuomet supilti grietinėlę ir dar šiek tiek perplakti, kad kremas taptų vientisos konsistencijos. Įtarkuoti šiek tiek laimo žievelės, kad kremas taptų gaivesnis.

Iš kremo suformuoti ant keksiukų „kepurėles“.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostia

Kostia portretas
Kol čia kažką pagaminsi, tai ne tik pusryčių metas praeis, bet ir vėlyvųjų pietų sulauksi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių