- LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt
- Teksto dydis:
- Spausdinti
„Koks nuostabus dalykas yra savaitgalio pusryčiai – nereikia niekur skubėti ir galima pusryčiauti su šeima.
Jei kepu blynus savo šeimai, tai darau šeštadieniais arba sekmadieniais“, – apie savo lėtus pusryčius pasakoja kulinarė Beata Nicholson ir LRT TELEVIZIJOS žiūrovams siūlo pasigaminti gardžius blynelius su smidrais, lašiša ir pilno grūdo miltais.
Tešlai pagaminti prireiks dviejų kiaušinių, varškės, kefyro, druskos, pilno grūdo kvietinių miltų, kepimo miltelių.
Į blynus įmaišykite smulkiai supjaustytus smidrus, šalto rūkymo lašišą ir žiupsnį smulkintų krapų.
Blynelius papuoškite šaukšteliu grietinės, šparagų ir lašišos gabalėliais bei krapų šakelėmis.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Obuoliai naudingi sveikai mitybai
Visiems žinoma, kad obuolius valgyti naudinga. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad obuolius verta įtraukti į sveikesnės mitybos racioną, nes juose esančios medžiagos gali sumažinti lėtinių ligų riziką ir sustiprinti imunitetą....
-
Kaip žiemai gėrybes ruošdavosi mūsų protėviai
Įpratome uogas šaldyti, o agurkus raugti, tačiau, pasak gastronominio paveldo tyrinėtojo prof. Rimvydo Laužiko, nemažą dalį senųjų maisto konservavimo technologijų išstūmė šaldytuvas ir šaldiklis. Praeities žmones neabe...
-
Tinklaraštininkas savo filmukais ir linksmina, ir moko gaminti2
Klaipėdoje gyvenantis Andrius Šimulynas – maisto tinklaraštininkas, stebinantis savo instagramo sekėjus originaliais filmukais apie maisto gaminimą. Tiesa, jis nėra nei profesionalus šefas, nei specialius mokslus krimtęs operato...
-
Visai šeimai – pietūs už tris eurus: įvardijo, kodėl neverta užkibti ant akcijų3
Pietūs už 3 eurus visai šeimai – atrodo neįmanoma. Tačiau vilnietė Brigita įrodys, kad šiais laikais nėra nieko tokio, ko nepakeistų šiek tiek fantazijos ir keli puikūs patarimai, praneša LNK. ...
-
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – rudens ženklas (receptai)1
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – ženklas, kad jau žengiame į rudenį. Lietuviai turi aiškius tiek obuolių, tiek kriaušių favoritus. Visgi skirtingos veislės gali apdovanoti skirtingais potyriais, tad kaip pasirinkti...
-
Lapiniai kopūstai: kodėl tai – supermaistas?2
Lapiniai kopūstai – viena maistingiausių kopūstų rūšių. Šiuose kopūstuose gausu vitaminų A, C ir K, o kopūstuose esančios skaidulos padeda užtikrinti gerą virškinimo sistemos veiklą. Tai universali daržovė, paįvairina...
-
Dietistė V. Kurpienė: pomidorai – skanu ir naudinga5
Dažnai domimasi, kokie pomidorai vertingiausi: raudoni, oranžiniai, geltoni ar juodi? Tiesa ta, kad skirtingų spalvų pomidorai turi skirtingų ypatybių, kurios visos mums savaip naudingos ir reikalingos. Dietistė Vaida Kurpienė pataria valgyti skirting...
-
Žiemos atsargoms – raugintos daržovės (receptai)
Vis dar mėgaujamės šviežiomis sodo, daržo ir šiltnamio gėrybėmis, tačiau artėjant rudeniui skubame pasiruošti daržovių žiemai. Tam puikiai pasitarnauja rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, b...
-
Apkepai su voveraitėmis – sotiems pietums (receptai)
Apkepai su grybais, daržovėmis ir mėsa – ne tik gardus, bet ir įspūdingai atrodantis patiekalas. Tai ir puiki galimybė pasidžiaugti pirmu voveraičių derliumi. Geltona šių grybų spalva žymi ypatingą jų maistinę vertę – tai aug...
-
Kugelio mėgėjams – bulvių ir cukinijų duetas (receptas)3
Užkietėję kugelio mėgėjai neleis sumeluoti, kad, nepaisant puikaus patiekalo skonio, jis yra gana kaloringas ir sunkiai virškinamas. Taip yra dėl gausaus bulvių kiekio, naudojamo šiam laikui nepavaldžiam patiekalui gaminti, gardinimo vir&...