Quantcast

Savaitgalio pietums – špinatiniai makaronai ir interpretuotas Kuršėnų vyniotinis

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas gamins žiemiškus ir artėjančioms šventėms tinkančius patiekalus.

Šefas Gian Luca šį kartą gamins ne įprastą naminę pastą, o špinatinę tagliatelle. Ji bus ne tik graži, bet ir skanesnė bei sveikesnė. O viską karūnuos nuostabus gorgonzolos sūrio padažas su riešutais. Kvapas bus toks nuostabus, kad gali netikėtai užsukti ir kaimynai.

O Ali pasiūlys pasigaminti labai gerai visiems žinomo Kuršėnų vyniotinio modifikaciją. Bet kaip gi Ali be šokolado? Todėl šis vyniotinis bus su kakaviniu biskvitu bei aplietas gardaus juodojo šokolado glazūra. Tiks tiek savaitgalio desertui, tiek Kalėdų stalui papuošti.

Špinatiniai tagliatelle su gorgonzolos sūriu

Tešlai reikės:

400 g miltų;

5 kiaušinių;

200 g špinatų;

2 š. vandens;

druskos.

Padažui reikės:

150 g graikiškų riešutų;

20 g kedrų riešutų;

1 česnako skiltelės;

40 g sviesto;

200 ml grietinėlės;

100 g gorgonzolos sūrio;

tarkuoto parmezano sūrio;

alyvuogių aliejaus;

druskos;

pipirų.

Gaminimas

Į puodą sudėti nuplautus špinatus, užpilti šiek tiek vandens ir patroškinti, kol suminkštės. Špinatus sudėti į sietelį ir paspausti, kad nuvarvėtų visas skystis. Sublenderiuoti. Į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius ir įdėti špinatų košę. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės. Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įvyniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.

Padažui į ant mažos kaitros įkaitintą keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įdėti sviestą. Kai jis išsilydys, įdėti česnako skiltelę, suberti riešutus ir šiek tiek pakepinti. Tuomet sudėti gorgonzolos sūrį ir pakaitinti, kol išsilydys. Supilti grietinėlę, pagardinti pipirais, persilado prieskoniais, įberti parmezano sūrio. Išmaišyti ir padažas jau paruoštas. Tuo tarpu kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis. Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min. Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Sudėti padažą, užberti pipirų, parmezano sūrio ir gerai išmaišyti.

Šokoladinis varškės vyniotinis

Kakaviniam biskvitui reikės:

3 trynių;

2 kiaušinių;

100 g cukraus;

3 baltymų;

40 g cukraus;

40 g miltų;

25 g kakavos.

Varškės kremui reikės:

250 g varškės;

60 g cukraus pudros;

200 g grietinėlės;

apelsino žievelės.

Dekorui reikės:

300 g juodo šokolado;

30 g aliejaus;

apelsinų cukatų;

cukraus pudros.

Biskvitui išplakti kiaušinius su kiaušinių tryniais bei 100 g cukraus iki purios masės. Kiaušinių baltymus su 40 g cukraus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti. Sumaišyti birius produktus ir permaišyti su kiaušinių mase. Tešlą išpilti į skardą ir paskirstyti. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių.

Kremui trintą varškę sumaišyti su cukraus pudra. Išplakti grietinėlę ir atsargiai permaišyti su varškės mase ir šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės. Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito paskirstyti kremą ir suvynioti į vyniotinį. Dekorui pasiruošti glazūrą – vandens vonelėje išlydyti šokoladą ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Ja aplieti vyniotinį. Įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų. Viršų dekoruoti apelsinų cukatais bei cukraus pudra.

„Gardu gardu“ – šeštadienį 9 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių