Quantcast

Savaitgalio pietums – jautienos antrekotas su daržovėmis ir riešutų pyragas

  • Teksto dydis:

Šio šeštadienio laidoje „Gardu Gardu“ charizmatiškieji laidos vedėjai surengs tikrą fiestą: pagamins paprastus, bet ypatingus patiekalus, negailės naudingų patarimų, kad jie pavyktų, na, ir žinoma visą gamybos procesą „paskanins“ šmaikščiais juokeliais.

Taip pat televizijos žiūrovai išgirs įdomų pasakojimą apie nuimto vanilės derliaus apdorojimo procesą iki kokybiško galutinio rezultato – sultingų vanilės ankščių.

Profesionalus kulinaras Gian Luca ypatingą dėmesį skirs geram steikui ir parekomenduos, kokią mėsą geriausia naudoti, kaip ją teisingai iškepti, ir, koks garnyras labiausiai tiks prie jo. Taigi jis iškeps sauso brandinimo jautienos antrekotą su grilintomis daržovėmis. Jo laidos partneris Ali liks sužavėtas ir nesigėdydamas teigs, kad visi žiūrovai gali dabar jam pavydėti.

Vyriškai užkandę laidos vedėjai pereis prie saldžiosios laidos dalies, kurioje  profesionalus konditeris Ali vėl nudžiugins visų damų širdis ir iškeps lazdyno bei migdolų riešutų morenginį biskvitą, kurį perteps kreminio sūrio ir plaktos grietinėlės kremu su šviežiomis uogomis.

Kodėl nereikia baklažano nulupti ir mirkyti druskoje, kaip teisingai ir lengvai supjaustyti papriką bei kitos maisto gaminimo gudrybės iš profesionalų lūpų – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.

Jautienos antrekotas su grilintomis daržovėmis

Reikės:

    • 2 gabaliukų sauso brandinimo jautienos antrekoto

    • 1 cukinijos

    • 1 baklažano

    • 1 raudonosios paprikos

    • 200 g vyšninių pomidoriukų su šakelėmis

    • Kelių žiupsnelių druskos

    • Kelių žiupsnelių šviežiai maltų juodųjų pipirų

    • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

    • 2-3 valg. š. baltojo balzaminio acto

Gaminimas. Prieš kepimą mėsą palaikyti bent pusvalandį kambario temperatūroje ir gerai nusausinti. Cukiniją ir baklažaną supjaustyti maždaug 0,5 cm storio apvaliomis riekelėmis. Iš paprikos išimti sėklas ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Gerai įkaitinti grilį arba grilio keptuvę. Ant įkaitusios keptuvės sudėti mėsos gabaliukus ir gerai apskrudinti iš abiejų pusių maždaug po 4 minutes. Tada perdėti mėsą ant kepimo skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 minučių. Jeigu turite orkaitę su termometru, matuojančiu mėsos vidinę temperatūrą, kepti 90°C temperatūroje iki mėsos vidinė temperatūra pasieks 57-60°C.

Tuo tarpu ant grilio keptuvės apskrudinti visas pjaustytas daržoves ir pabaigoje – pomidoriukus kartu su šakelėmis. Iškepusias pjaustytas daržovės sudėti į dubenį. Kitame dubenėlyje gerai išmaišyti 5 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus kartu baltuoju balzaminiu actu, žiupsneliu druskos, pipirų ir persilado prieskonių. Gautu mišiniu užpilti grilintas daržoves ir išmaišyti. Iškepusią mėsą apibarstyti rupia druska ir šviežiai maltais juodaisias pipirais. Leisti porą minučių pailsėti ir supjaustyti 1 cm storio riekelėmis. Patiekti kartu su grilintomis daržovėmis ir pomidoriukais ant šakelių.

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Biskvitui reikės:

    • 40 g migdolų riešutų

    • 40 g lazdyno riešutų

    • 20 g miltų

    • 40 g cukraus pudros

    • 90 g cukraus

    • 3 kiaušinių baltymų

Įdarui reikės:

    • 3 dideli valg. š. kreminio sūrio arba rikotos

    • 500 ml grietinėlės

    • 0,5 citrinos žievelės

    • 1/3 vanilės ankšties

    • Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)

Gaminimas. Kiaušinių baltymus kartu su cukrumi išplakti iki standžių blizgių putų. Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Sumalti iki vienodai smulkių trupinių. Po truputį iš lėto sukamaisiais judesiais maišyti baltymų masę ir berti į ją trupinius. Išmaišyti iki vientisos masės ir sudėti ją į konditerinį maišelį, kurio pagalba po lygiai padalinti masę į dvi apvalias kepimo formas arba žiedus (18 cm diametro). Išlyginti paviršių ir nepalikti ant dugno tarpelių. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusius biskvitus atvėsinti ir išimti iš kepimo formų.

Grietinėlę lėtai išplakti kartu su kreminiu sūriu iki vientisos blizgios masės. Neperplakti. Įdėti vanilės ankšties sėklyčių, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai išmaišyti. Gautą kremą konditerinio maišelio pagalba tolygiai paskirstyti ant vieno biskvito paviršiaus maždaug 3 cm storio sluoksniu. Įsprausti įvairių šviežių uogų ir uždengti antruoju biskvitu. Paviršių galima apibarstyti cukraus pudra ir dekoruoti šviežiomis uogomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių