Quantcast

Savaitgalio pietums – azijietiška sriuba ir tartaletės, pagardintos naminiais ledais

  • Teksto dydis:

Nuotaikingasis šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti sriubą, kuri padės atgauti jėgas po visų švenčių, sušildys šaltais žiemos vakarais ir, kaip juokauja pats šefas, netgi bus soti.

Galbūt netikėta, bet šį kartą TV3 laidos „Gardu Gardu“ šefas pasiūlys azijietišką sriubos variantą, kur maišysis aštrumas, gaivumas, kartumas ir sūrumas. O kas geriausia, nuostabiuose ingredientuose gausu vitaminų, kurie taip reikalingi šaltuoju sezonu.

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas prisimins senąsias ir turbūt kiekvienuose namuose esančias tartalečių formeles ir pagamins fantastišką desertą su karamelizuotomis slyvomis. O kad būtų dar gardžiau, parodys, kaip labai lengvai ir greitai pasigaminti naminius bananinius ledus. Ir štai turime klasikinį duetą – karštas tartaletes su šaltais ledais.

Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais

Jums reikės:

    • 1 daržovių sultinio kubelio

    • 1 pundelio bok choy (kininio bastučio)

    • 1 lapinio kopūsto šakelės (Kale)

    • 2 citrinžolių

    • 1 morkos

    • Imbiero

    • 1 jelapeno

    • Sojos padažo

    • Balzaminio acto

    • 400 g smulkintos kiaulienos

    • 0.5 citrinos

    • Saujelės česnako laiškų

    • 1 kiaušinio

    • 1 česnako skiltelės

Gaminimas. Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles. Užvirinti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį ir perpjautą pusiau jelapeną. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą. Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą. Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps. Serviruojant pirma į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.

Mini tartaletės su slyvomis ir naminiais ledais

Tešlai reikės:

    • 190 g sviesto

    • 250 g miltų

    • 20 g cukraus

    • 50 g pieno

    • 1 kiaušinio trynio

Karamelizuotoms slyvoms reikės:

    • 7 mėlynųjų slyvų

    • 2-3 šaukštų rudojo cukraus

    • 30 g sviesto

Kremui reikės:

    • 2 kiaušinių

    • 145 g cukraus

    • 20 miltų

    • 95 sviesto

Naminiams bananiniams ledams reikės:

    • 4 bananų

    • 0.5 cukraus pudros

    • 200 ml grietinėlės

Gaminimas. Sviestą išmaišyti su biriais ingredientais iki vientisos masės. Supilti pieną ir kiaušino trynį bei maišyti, kol masė taps blizgi ir vientisa. Leisti tešlai „pailsėti“ apie 1 val. šaldytuve. Rudąjį cukrų supilti į keptuvę ir nemaišant išlydyti. Tuomet įmaišyti sviestą, sudėti pusiau perpjautas slyvas ir sumažinus kaitrą palikti karamelizuotis, kol suminkštės. Keptuvę uždengti. Kremui pakaitinti sviestą. Likusius kremui skirtus ingredientus supilti į indą ir išplakti. Po truputį ir plakant supilti karštą sviestą. Tešlą iškočioti 3-4 cm storio. Formeles ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padengti tešla. Įdėti karamelizuotą slyvą ir užpilti kremu. Kepti orkaitėje 160°C temperatūroje apie 30 min. Ledams pradžiai sušaldyti smulkiai pjaustytus bananus. Tuomet juos suberti į virtuvinį kombainą ir sumalti iki miltų konsistencijos. Įberti cukraus pudros ir po truputi pilant grietinėlę malti iki vientisos ledų masės. Tartaletes valgyti šiltas su ledais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Nuo tokio maisto mažų mažiausia apsitriesčiau...o greičiausiai susirgčiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių