Quantcast

Savaitgalio pietums – ančių širdelės ir duonelės su grilyje keptomis daržovėmis

  • Teksto dydis:

TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada būna pilni skonių. Tikrai netrūks saldumo, aštrumo, rūgštelės ir sūrumo. Ypatingai turėtų suklusti širdelių mylėtojai, nes būtent joms bus skirtas pagrindinis dėmesys.

O grilyje Gediminas siūlo išsikepti nepaprastai greitai ir lengvai pagaminamas duoneles. Joms ypatingą skonį suteiks sviestas su žolelėmis, praturtins daržovės ant iešmelio, o viską vainikuos nuostabus jogurtinis padažas su kariu.

Visada įdomūs ir skanūs patiekalai bei šefo patarimai „Skaniai ir paprastai“ laidoje šeštadienį 9 val. per TV3.

Azijos įkvėptos ančių širdelės su žaliosiomis daržovėmis

Jums reikės (4 asmenims):

– 1 stiklinės basmati ryžių

– žiupsnelio druskos

– 150g ankštinių žirnių

– 200g šviežių šparagų

– 500g ančių širdelių

– 1/5 šaukštelio aitriosios paprikos

– 1/5 šaukštelio saldžiosios paprikos

– 1/5 šaukštelio malto kumino

– 1/5 šaukštelio malto muskato

– 1/5 šaukštelio cinamono

– 2 šaukštų kvietinių miltų

– 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

– augalinio aliejaus gruzdinimui

– 1 stiklinės paruošto naudoti azijietiško padažo

– žiupsnelio druskos

Gaminimas

Ryžius supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 12-15 minučių. Ryžiams išvirus juos nukošti ir palikti sietelyje, kad nugaruotų. Tuomet sudėti atgal į prikaistuvį. Tokiu būdu ryžiai nepervirs ir bus birūs. Ankštinius žirnius ir šparagus nuvalyti, stambiai supjaustyti ir nublanširuoti, t. y. 1-1,5 minutės apvirti verdančiame vandenyje ir nedelsiant atvėsinti lediniame vandenyje. Nublanširuotas žaliąsias daržoves nusausinti.

Švariai nuvalytas ančių širdeles perpjauti pusiau, pagardinti prieskoniais ir palikti 5-10 minučių pasimarinuoti. Tuomet apvolioti miltų ir krakmolo mišinyje ir gruzdinti įkaitintame aliejuje apie 1,5-2 minutes. Kad neliktų aliejaus pertekliaus, gruzdintas ančių širdeles sudėti ant maistinio popieriaus.

Į keptuvę įpilti paruošto naudoti azijietiško padažo. Jam įkaitus, sudėti gruzdintas ančių širdeles bei blanširuotas žaliąsias daržoves, paskaninti žiupsneliu druskos ir pakaitinti dar apie minutę. Taip paruoštas ančių širdeles patiekti su virtais ryžiais, paskaninti šviežia kalendra, žaliosios citrinos sultimis ar aitriąja paprika.

Duonelės su grilyje keptomis daržovėmis

Bemielėms duonelėms (4 vnt.) paruošti reikės:

– 260 g kvietinių miltų

– žiupsnelio druskos

– 235 ml verdančio vandens

– 60 g sviesto

– laiškinio svogūno ar česnako

Jogurtiniam padažui su kariu paruošti reikės: ·

– 1 stiklinės riebaus jogurto

– 2 šaukštelių kario miltelių

– žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų

– 2 skiltelių česnako

– 1/2 žaliosios citrinos citrinos sulčių

Daržovių iešmeliams paruošti reikės: ·

– įvairių spalvų saldžiųjų paprikų

– cukinijos

– mėlynojo svogūno

– pievagrybių

– alyvuogių aliejaus

– žiupsnelio druska ir juodųjų pipirų

– 1-2 šaukštų balto balzaminio acto

Gaminimas

Miltus užpilti verdančiu vandeniu ir išmaišyti. Minkyti, kol tešla taps vientisa, uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti „pailsėti“ apie 20 minučių. Tešlą padalinti į keturias dalis, kiekvieną gabalėlį suformuoti į rutuliuką, iškočioti ovalą, patepti minkštu sviestu ir apibarstyti smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Susukti į cilindrą, apversti, kad susukta tešla būtų vertikali ir suploti. Vėl iškočioti ovalą, patepti sviestu, pabarstyti žolelėmis, druska, susukti cilindrą ir apvertus suploti.

Prieš dedant į grilį, duoneles iškočioti ovalo formos, patepti aliejumi ir kepti iš anksto iki 200-250 laipsnių įkaitintame grilyje ant tiesioginės kaitros po maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės. Į jogurtą sudėti kario miltelius, trintą česnaką, išspausti žaliosios citrinos sultis, paskaninti druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišyti.

Daržoves supjaustyti kiek įmanoma panašesnio dydžio stambiais gabalėliais ir suverti ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių. Daržovių iešmelius patepti alyvuogių aliejumi, paskaninti prieskoniais ir kepti iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintame grilyje apie 5-7 minutes, po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Grilyje iškeptas daržoves pašlakstyti baltu balzaminiu actu. Grilyje keptas, dar šiltas duoneles patepti jogurtiniu padažu su kariu ir patiekti su grilyje keptais daržovių iešmeliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
nieko naujo, tradicinis gaminimo būdas. Tik vietoj paukštienos, jų subproduktas
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių