- LRT televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Jei darže užsiauginote gražuolių moliūgų ir galvojate, ką skanaus galite iš jų pagaminti, šefas Šarūnas Marčiulaitis siūlo moliūgų blynelių su lašiša receptą.
Reikės:
250 g moliūgo
1 stiklinės kefyro
1 stiklinės miltų
1 kiaušinio
1/2 vidutinio svogūno
30 g rūkytos lašišos
druskos
sodos
cukraus
Padažui:
50 g graikiško jogurto
1 skilt. citrinos sulčių
krapų
druskos
cukraus
Agurkų salotoms:
30 g agurko
1 skilt. citrinos sulčių
cukraus
Gamybos procesą rasite čia.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Tinklaraštininkas savo filmukais ir linksmina, ir moko gaminti2
Klaipėdoje gyvenantis Andrius Šimulynas – maisto tinklaraštininkas, stebinantis savo instagramo sekėjus originaliais filmukais apie maisto gaminimą. Tiesa, jis nėra nei profesionalus šefas, nei specialius mokslus krimtęs operato...
-
Visai šeimai – pietūs už tris eurus: įvardijo, kodėl neverta užkibti ant akcijų3
Pietūs už 3 eurus visai šeimai – atrodo neįmanoma. Tačiau vilnietė Brigita įrodys, kad šiais laikais nėra nieko tokio, ko nepakeistų šiek tiek fantazijos ir keli puikūs patarimai, praneša LNK. ...
-
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – rudens ženklas (receptai)1
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – ženklas, kad jau žengiame į rudenį. Lietuviai turi aiškius tiek obuolių, tiek kriaušių favoritus. Visgi skirtingos veislės gali apdovanoti skirtingais potyriais, tad kaip pasirinkti...
-
Lapiniai kopūstai: kodėl tai – supermaistas?2
Lapiniai kopūstai – viena maistingiausių kopūstų rūšių. Šiuose kopūstuose gausu vitaminų A, C ir K, o kopūstuose esančios skaidulos padeda užtikrinti gerą virškinimo sistemos veiklą. Tai universali daržovė, paįvairina...
-
Dietistė V. Kurpienė: pomidorai – skanu ir naudinga5
Dažnai domimasi, kokie pomidorai vertingiausi: raudoni, oranžiniai, geltoni ar juodi? Tiesa ta, kad skirtingų spalvų pomidorai turi skirtingų ypatybių, kurios visos mums savaip naudingos ir reikalingos. Dietistė Vaida Kurpienė pataria valgyti skirting...
-
Žiemos atsargoms – raugintos daržovės (receptai)
Vis dar mėgaujamės šviežiomis sodo, daržo ir šiltnamio gėrybėmis, tačiau artėjant rudeniui skubame pasiruošti daržovių žiemai. Tam puikiai pasitarnauja rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, b...
-
Apkepai su voveraitėmis – sotiems pietums (receptai)
Apkepai su grybais, daržovėmis ir mėsa – ne tik gardus, bet ir įspūdingai atrodantis patiekalas. Tai ir puiki galimybė pasidžiaugti pirmu voveraičių derliumi. Geltona šių grybų spalva žymi ypatingą jų maistinę vertę – tai aug...
-
Kugelio mėgėjams – bulvių ir cukinijų duetas (receptas)3
Užkietėję kugelio mėgėjai neleis sumeluoti, kad, nepaisant puikaus patiekalo skonio, jis yra gana kaloringas ir sunkiai virškinamas. Taip yra dėl gausaus bulvių kiekio, naudojamo šiam laikui nepavaldžiam patiekalui gaminti, gardinimo vir&...
-
J. Lazauskienė: kai tapau žaliavalge, gerokai sumažėjo maisto porcijos (receptai)10
Net ir atsisakius mėsos ar visų gyvūninės kilmė produktų, maitintis galima skaniai ir sveikai – įsitikinusi Jolanta Lazauskienė. Ji pati – žaliavalgė, jos vyras – veganas. Sukaupusi daug žinių apie kitokią mitybą, moteris jomis ...
-
Ketinate šaldyti uogas? Atminkite kelias taisykles2
Vasarą besimėgaujant šviežiomis uogomis, verta jų atsargomis pasirūpinti ir žiemai. Puikus būdas – jas užšaldyti, mat taip uogos išsaugo didžiąją dalį vitaminų ir antioksidantų. Tačiau kaip užšaldyti uogas, kad...