Rudenį sušildys konservuotos aitriosios paprikos ir riešutinis desertas (receptai)

  • Teksto dydis:

Kaip sutinkate savo svečius? Šmaikštusis šefas Gian Luca Demarco rekomenduoja vakarienės startui konservuotas aitriąsias paprikytes su tuno, ančiuvių ir kaparėlių įdaru. Bet greičiausiai jis turėjo omenyje nepageidaujamus svečius, tad neapsigaukite.

Paprikytės bus labai aštrios ir jas geriau naudoti patiekalų pagardinimui, kas suteiks pikantiškumo. Jau jas gaminant studijoje buvo karšta. O Gian Luca nenustojo juokauti: „Mano diedukas gydydavo visus su aštriom paprikom nuo peršalimo, nes taip dega, kad iš skausmo pamiršti, jog sergi“. O kas aštriai nepageidauja, šefas pasiūlys vyšninių pomidoriukų konservavimo būdą. Skonis tikrai nenuvils ir draugai įvertins.

O konditerijos profesionalas Ali gamins lazdyno riešutais kvepiančią tartą su daug kremo. Šokolado ir riešutų skoniai maišysis su uogų gaiva. Šio deserto negalėsite nepagaminti, nes anot Gian Luca „gyventi be lazdyno riešutų, tai kaip gyventi be moters“.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.

Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais

2 stiklainiams (1 litro tūrio) Jums reikės:

500 g aštrių apvalių paprikų;

20 g ančiuvių aliejuje;

20 g marinuotų kaparėlių;

100 g tuno aliejuje, nusausinto;

Ypač tyro alyvuogių aliejaus;

250 g baltojo vyno acto;

250 g baltojo vyno;

2 lauro lapų;

9 juodųjų pipirų;

1 šaukštelio raudonėlio;

3 kadagio uogų;

3 gvazdikėlių;

Druskos.

Gaminimas:

Visų pirma reikia išvalyti paprikas – nupjauti viršūnėles su koteliu ir iš jų vidaus išimti visas sėklas. Patariama naudoti vienkartines virtuvines pirštines. Nupjautas viršūnėles susmulkinti.

Tuo tarpu į indą supilti baltąjį vyną ir vyno actą.

Suberti visus prieskonius (lauro lapus, kadagio uogas, gvazdikėlius), pagardinti druska ir, kai tik užverda, pamerkti paprikas ir palikti jas virti 5 minutėm.

Nusausinti paprikas ant sauso ir labai švaraus audinio. Jas sudėti anga nukreipta žemyn.

Įdarui trintuvu susmulkinti ančiuvius, kaparėlius, tuną ir paprikų viršūnėles. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, pipirų ir trinti kol gausis kreminė tekstūra.

Aitriąsias paprikytes užpildyti įdaru ir sudėti į stiklainį iki viršaus. Užpilti alyvuogiu aliejumi kol pilnai apsemia. Uždaryti stiklainį, įdėti į šaltą vandenį dangteliu į apačią, užvirti ir pakaitinti bent 15 min. Atidarius patartina juos vartoti kuo greičiau (ne ilgiau kaip 2–3 dienas), atsargiai laikant šaldytuve, kad pailgėtų jų laikymo laikas.


Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai

Jums reikės:

500 g mažų mėsingų nedidelių pomidoriukų;

Druskos;

3 česnako skiltelių;

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių;

1 šaukšto rudojo cukraus;

Ypač tyro alyvuogių aliejaus;

Šlakelio Saporoso balzaminio acto.

Gaminimas:

Pomidorus supjaustyti išilgai per pusę, sudėti – perpjauta puse į viršų – ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek pasūdyti ir pašauti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę (rėžimas su vėjeliu). Pakepti 10 min. Padažui labai smulkiai supjaustyti česnako skilteles, sumaišyti su raudonėliais, cukrumi. Įmaišyti aliejaus tiek, kad padažo konsistencija išeitų skystai kreminė.

Šaukšteliu dėti po šiek tiek padažo ant karštų pomidorų puselių, apšlakstyti balzamiko actu ir kepti dar apie 20 min. 180 °C temperatūroje.

Dėti pomidoriukus vienas ant kito į stiklainiuką, ant viršaus sudėti (jei liko) česnakų mišinį ir viską užpilti alyvuogių aliejumi. Patariama palikti 20 min atidarytą, kad įsitikinti, jog užtenka alyvuogių aliejaus. Norint užkonservuoti, reikia pavirinti stiklainį bent 20 min vandenyje.

Laikyti šaldytuve.

Galima naudoti kaip greitą užkandėlę, valgyti su pasta.


Šokoladinė tarta su riešutiniu kremu Namelaka

Riešutiniam kremui Namelaka reikės:

150 g pieno;

250 g grietinėlės;

2 vnt. želatinos lakštų;

25 g vandens;

300 g balto šokolado;

60 g natūralios lazdyno riešutų pastos.

Šokoladinei tartaletei reikės:

220 g miltų;

30 g kakavos;

130 g sviesto;

100 cukraus;

3 kiaušinių trynių;

1 šaukšto vandens.

Traškiam įdarui reikės

100 g lazdyno riešutų pastos;

100 g karamelizuotų traškių dribsnių konditerijai.

Papuošimui reikės:

Šilauogių;

Aviečių;

Karamelizuotų lazdyno riešutų;

Netirpios cukraus pudros;

Kremui išbrinkinti želatinos lakštus vandenyje.

Gaminimas:

Pieną užvirti kartu su grietinėle, įdėti želatiną, supilti šokoladą, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti kol šokoladas ištirps. Įmaišyti riešutinę pastą ir dar kartą permaišyti/sublenderiuoti iki vientisos masės. Uždengti maistine plėvele ir palikti 12 val. šaldytuve. Prieš naudojant išplakti lopetėle.

Tešlai sumaišyti sausus produktus. Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su birių produktų mišiniu. Į masę palaipsniui supilti trynius ir maišyti iki vientisos masės. Įpilti šaukštą vandens ir dar kartą permaišyti. Tešlą suvynioti į plėvelę ir dėti atvėsti ir „pailsėti“. Geriausia tešlą šaldytuve palaikyti 24 val.

Tešlą iškočioti iki 5 mm storio, dėti į sviestu išteptą formą ir kepti 180°C temperatūroje apie 9 min.

Traškiam įdarui gerai išmaišyti lazdyno riešutų pastą su karamelizuotais dribsniais konditerijai.

Traškų įdarą sudėti į tartaletę ir išlyginti. Padėlioti šiek tiek uogų. Konditerinio maišelio ir apvalaus antgalio pagalba kremu užpildyti tartaletę.

Dekoruoti avietėmis, šilauogėmis, karamelizuotais lazdyno riešutais ir netirpia cukraus pudra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

  • Kepsninių sezono nemari klasika – lietuvių dievinami šašlykai
    Kepsninių sezono nemari klasika – lietuvių dievinami šašlykai

    Darbo savaitei dar neįpusėjus, jau pradedame kurti savaitgalio planus poilsiui su šeima ar draugais – laukiame, kada galėsime stoti prie kepsninės ir išbandyti įvairius naujus ar jau pamėgtus patiekalus. Nors kulinarijoje „po at...

    1
  • Kepsnių sezonas: 5 žingsniai iki tobulo marinato
    Kepsnių sezonas: 5 žingsniai iki tobulo marinato

    Druska ir pipirai – šiuos du pagrindinius prieskonius galima rasti kone kiekvienuose namuose, o ir jie beveik visada atsiduria kepamai mėsai naudojamame marinate. Tačiau maisto ekspertai pastebi, kad yra gausybė būdų, kaip paįvairinti mėsos...

    2
  • „Moving Mountains“ produktai: skani alternatyva mėsai
    „Moving Mountains“ produktai: skani alternatyva mėsai

    Visame pasaulyje stebima tendencija, kad vis daugiau žmonių domisi sveika ir tvaria mityba, rūpinasi aplinkosauga, ieško alternatyvų mėsai, todėl auga susidomėjimas augalinės kilmės produktais. Tokie maisto gaminiai yra puikus baltymų bei skai...

    15
  • Kepsninių sezonas: naujų vėjų – daug, grilio karalius – vienas
    Kepsninių sezonas: naujų vėjų – daug, grilio karalius – vienas

    Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje po atviru dangumi kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų de...

    1
  • E. Monkevič: virtuvėje man reikia patirti atradimo džiaugsmą
    E. Monkevič: virtuvėje man reikia patirti atradimo džiaugsmą

    Yra žmonių, kurie gebėjimą gaminti paveldėjo. Viena tokių – maisto tinklaraštininkė, kelių knygų apie maisto gamybą ir gausybės receptų autorė Elžbieta Monkevič, kurios giminėje gamino visi – tiek vyrai, tiek moterys. Dabar g...

    6
  • Daugiavaikė mama šeimos gyvenimą papildo spalvomis
    Daugiavaikė mama šeimos gyvenimą papildo spalvomis

    Živilė Stumbrienė – trijų vaikų mama, kuriai patinka būti fėja virtuvėje ir burti maisto produktais, ieškoti naujų skonių. Ne mažiau jai svarbios ir spalvos, nes spalva, kaip ir kvapas ar skonis, yra viena svarbiausių maisto produktų ...

    3
  • Salierų stiebai – pietų stalui
    Salierų stiebai – pietų stalui

    Salierai – išties universali daržovė: įvairiems patiekalams galima panaudoti tiek stiebus, tiek lapelius, tiek šakniagumbį. Dėl mažo kaloringumo ir didelės maistinės vertės salierus reikėtų įtraukti į būtinų daržovių sąra&...

    1
  • Ajurvedos specialistė: valgymas turėtų būti tarsi ritualas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ajurvedos specialistė: valgymas turėtų būti tarsi ritualas (receptai)

    Kaunietė Asta Gruodė gyvena vadovaudamasi ajurvedos filosofija, praktikuoja ajurvedinę mitybą ir jau šešerius metus moko maitintis ir gaminti pagal ajurvedą kitus. Šis holistinis mokslas padeda jai atrasti balansą gyvenime. Tai žini...

    16
  • M. Janavičius įrodė: gaminti maistą – puikus vyriškas hobis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    M. Janavičius įrodė: gaminti maistą – puikus vyriškas hobis (receptai)

    „Vieno vyro hobis gali būti žvejyba ar medžioklė, kito – krapštytis prie automobilio, o vienas iš mano hobių yra gaminti maistą“, – sako maisto tinklaraštininkas Marius Janavičius. Jam patinka gaminti ir apie...

    4
  • Velykų stalui – išbandyti skoniai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Velykų stalui – išbandyti skoniai (receptai)

    Kiekviena šeimininkė turi savo Velykų valgiaraštį – šeimos pamėgtus patiekalus. Tačiau neprošal kasmet jį atšviežinti. Gal pravers maisto tinklaraščio „Nuo užkandžio iki deserto“ kūrėjos O...

    1
Daugiau straipsnių