Quantcast

Restorano Peloponese šefės receptai: svečius nustebinsite be vargo

Atostogaudami Peloponese būtinai apsilankykite vietiniuose restoranėliuose – ne tik skaniai pavalgysite, bet ir prisirinksite idėjų, kaip, ilgai nevargstant virtuvėje, nustebinti svečius, portalui LRT.lt sako Arkudžio miestelyje esančio restorano „Rqd Paradise“ virtuvės šefė Anthoula Seidopoulou.

O jei vešitės lauktuvių graikiško sūrio, rinkitės ne tik fetą, bet, pavyzdžiui, ir manourį ar kefalotirį, priduria virtuvės meistrė.

Receptas sūrio mėgėjams

Visiems sūrio mėgėjams A. Seidopoulou  pirmiausia siūlo paprastą ir greitai pagaminamą užkandį – sūrio saganaki. Jam reikės vos kelių produktų ir neužtruksite nė 10 minučių.

„Gaminant tradicinį graikišką sūrio saganaki, sūris pirmiausia šiek tiek apibarstomas miltais, o paskui apkepamas alyvuogių aliejuje. Paprasta ir skanu“, – sako restorano virtuvės šefė.

O sūrį ji pataria rinktis pagal skonį. Pavyzdžiui, kefalotiris yra kietas sūdytas sūris. Kaseris – puskietis, baltas ar gelsvas, sūdytas graikiškų avių, ožkų pieno ar jų mišinio sūris. Manouris taip pat gaminamas iš ožkų arba avių pieno, bet yra ne toks sūrus, kaip feta, ir minkštesnis.

Jums reikės:

keleto riekelių sūrio,

šaukšto miltų,

alyvuogių aliejaus (kepti),

citrinos ir balzaminio figų ar granatų acto (nebūtina).

Gaminimas: Drėgną sūrį apibarstykite miltais, jų perteklių nukratykite. Sūrį kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 2 min. arba tol, kol jis taps gražios aukso spalvos. Kepdami sūrį apverskite. Iškepusį sūrį papuoškite citrinos griežinėliu. Jei norite, galite apšlakstyti balzaminiu figų ar granatų actu.

J. Jasiūnienės/LRT.lt nuotr.

Sveikas jogurto užkandis visai šeimai

Pasak A. Seidopoulou, lengvai pasigaminsite ir graikų mėgstamą dzadzikį – graikiško jogurto, agurkų, mėtų (prieskonių žolelių) padažą.

Jums reikės:

300 g graikiško jogurto,

2–3 v. šaukštų citrinų sulčių,

1 ar daugiau (pagal skonį) susmulkintų skiltelių česnako,

1 didelio agurko,

alyvuogių aliejaus,

alyvuogių,

1 šaukštelio druskos ir 1 v. šaukšto baltojo vyno acto,

raudonėlių, krapų, mėtų ar kt. prieskoninių žolelių, druskos, šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas: Nuluptą ir sutarkuotą agurką apibarstykite druska ir apšlakstykite baltojo vyno actu, kad išsiskirtų skystis (jį nupilkite). Sumaišykite jogurtą, česnaką, citrinų sultis. Į gautą kreminės konsistencijos mišinį įmaišykite nusunktus agurkus. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, pvz., raudonėliu. Atšaldykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įdėkite keletą alyvuogių ir patiekite su pita (graikiška duona).

Be daržovių ir jūros gėrybių neapsieisite

Be abejo, graikų virtuvė be daržovių neįsivaizduojama, bet jos valgomos ne tik šviežios, sako A. Seidopoulou.

Tad, jei norite šilto daržovių užkandžio, jums reikės: vyšninių pomidorų, svogūnų, įvairių spalvų paprikų, cukinijos, grybų, fetos, pipirų, petražolių, raudonėlio, alyvuogių aliejaus ir alyvuogių.

J. Jasiūnienės/LRT.lt nuotr.

„Negalinčius gyventi be mėsos Peloponeso restoranai ir tavernos tikrai nustebins. Galėsite paragauti įvairiausių ožkienos, avienos patiekalų, sužinosite, kas yra tikras graikiškas šašlykas souvlaki ar kiaulienos didkepsnis brizola“, – vardija restorano šefė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių