Quantcast

Receptų idėjos: sūrio pyragas su pasifloromis pakvips romantika

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“ karaliaus pyragai. Joje bus galima ne tik pasikrauti geros nuotaikos visam savaitgaliui, bet ir pasisemti idėjų artėjančiai meilės dienai.

Šefas Gian Luca gamins lengvą, tačiau sotų daržovių pyragą, kuriam ypatingą skonį suteiks vieni skaniausių ir visus metus randami portobelo grybai. O kad stebintų ne tik nuostabus skonis, bet ir vaizdas, vedėjai parodys, kaip galima pinti tešlą.

O Ali sūrio pyragas su pasifloromis pakvips romantika. Jau seniai pasifloros yra laikomos vienu iš afrozidiakų, taigi nenuostabu, kad šmaikštieji vedėjai jį pavadins gimstamumo didinimo pyragu. Jis ne tik nepaprastai gardus, bet ir labai greitai pagaminamas, taigi bus labai paprasta nustebinti savo mylimąjį ar mylimąją.

Linksmai ir romantiškai nuteikianti kulinarinė laida „Gardu Gardu“ jau šį šeštadienį 9 val. per TV3.

Daržovių pyragas su portobelo grybais

Jums reikės:

· 200 g sluoksniuotos bemielės tešlos

· 150 g portobelo grybų

· 150 g raudonojo kopūsto

· 200 g čederio sūrio

· 200 g nedidelių bulvių su lupena

· 2 skiltelių česnako

· Šakelės šalavijo

· Šakelės rozmarino

· Druskos

· Pipirų

· Alyvuogių aliejaus

· Balzaminio acto

· 1 kiaušinio

Bulves perpjauti į keturias dalis ir išvirti vandenyje su druska ir daržovių sultinio kubeliu. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepti česnako skilteles, šalaviją ir rozmariną, kad aliejus įgautų skonio ir kvapo. Tuomet sudėti stambiai pjaustytus portobelo grybus ir smulkintą kopūstą, prieš tai iš keptuvės išėmus prieskonines žoleles. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Galima šiek tiek įpilti sultinio, kuriame verda bulvės bei šlakelį balzaminio acto. Pagardinti druska ir pipirais. Į kepimo formą sluoksniais dėti virtas ir nusunktas bulves, ant jų sūrį, keptas daržoves, vėl sūrio sluoksnį ir dar bulvių. Galima šiek tiek paspausti. Sluoksniuotą tešlą supjaustyti 1,5-2 cm pločio juostelėmis ir pinti kaip pintinę. Turime gauti pintą kvadratą, kuris padengs pyrago paviršių. Gauta pyne padengti visą įdaro paviršių ir aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Nekeptas sūrio pyragas su pasifloromis

Trapiai tešlai reikės:

· 240 g miltų

· 3 šaukštų cukraus

· Žiupsnelio druskos

· 160 g sviesto (šalto)

· 1 kiaušinio trynio Sūrio kremui reikės:

· 100 g kreminio sūrio

· 120 g grietinėlės

· 2 šaukštų cukraus pudros

· Vanilės ekstrakto

Pasiflorų užpilui reikės:

· 3 pasiflorų

· 200 g pasiflorų tyrės

· 1 šaukšto cukraus pudros

· 1-2 šaukštų cukraus sirupo

Virtuviniu kombainu permaišyti miltus su šaltu sviestu iki smėlinės tekstūros. Įberti cukrų ir dar permaišyti. Įmušti trynį, įberti druskos ir labai trumpai permaišyti, kol tešla susijungs. Įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti 10 min. šaldytuve, kad tešla sutvirtėtų. Ją iškočioti 2-3 mm storio ir iškloti kepimo formelę. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Kremui visus ingredientus sudėti į indą ir išplakti iki kreminės konsistencijos. Gautą kremą sudėti į iškeptą ir atvėsusią tartaletę. Pasiflorą perpjauti pusiau, į sietelį išspausti minkštimą ir pertrinti, kad sietelyje liktų tik sėklytės. Taip daroma, kad išryškėtų jų juoda spalva ir užpilas būtų gražesnis. Taip išvalytas sėklytes vėl sumaišyti su minkštimu bei kitais ingredientais. Gautą užpilą paskirstyti ant sūrio kremo. Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ana

Ana portretas
Nekeptas pyragas kurį reikia kepti. NICE
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių