Pyragų dienai – grikių miltų gardėsis su spanguolėmis ir migdolais

  • Teksto dydis:

Lygiai po savaitės, švęsime Pyragų dieną. Šį kartą laidos „La maistas“ šefai ir svečiai dalinsis skaniausių pyragų receptais.

Šį kartą „La maistas“ kūrybinė komanda lankysis Širvintų rajone, Musninkų miestelyje, kuriame lietuvė Kristina su vyru prancūzu Vincentu įkūrė jaukią kavinukę. Čia kasryt Vincentas kepa prancūziškus kruasanus bei pyragus. Specialiai Pyragų dienai jis pagamins prancūzišką šokoladinį pyragą. Prancūzas pataria jam naudoti kuo kartesnį juodąjį šokoladą.

Nuolatinis laidos šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius keps sluoksniuotą obuolių pyragą su labai įdomiu būdu pagaminta karamele. „Labai paprastas, greitas receptas, reikės tik šiek tiek kruopštumo. Pyragams geriau rinkitės rūgštesnius obuolius“, –  kalbėjo Vylius.

Istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins grikių miltų pyragą su spanguolėmis ir migdolais.

„Pyragas – greitas, nesudėtingas, bet savo sudėtimi ne prastas, be gliuteno. Įprastą pieną keičiu migdolų pienu“, –  savo kepinį pristatė Tomas. Prie pyrago Tomas paruoš specialų mėlynių padažą.

Jums reikės:

200 g migdolų arba įprasto pieno

200 g grikių miltų

100 g migdolų drožlių

3 kiaušinių

50 g kakavos

50 g migdolų miltų

50 g rudojo cukraus

50 g spanguolių

50 g sviesto

7 g vanilės ekstrakto (arba maltos vanilės)

5 g cinamono

5 g kardamono

5 g kepimo miltelių

Gaminimas. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai dedami į elektrinį plaktuvą. Ten pat pilama pusė kiekio pieno, dedami prieskoniai, kakava, cukrus ir viskas gerai išmaišoma. Tada sudedami grikių miltai, kepimo milteliai ir likęs pienas. Viskas dar kartą išplakama. Į masę įmaišomi standžiai išplakti kiaušinių baltymai. Kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma migdolų drožlėmis bei migdolų miltais. Supilama pyrago masė, ant viršaus išdėliojamos spanguolės. Pabarstoma dar trupučiu migdolų miltų. Pyragas kepamas iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Obuoliai naudingi sveikai mitybai
    Obuoliai naudingi sveikai mitybai

    Visiems žinoma, kad obuolius valgyti naudinga. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad obuolius verta įtraukti į sveikesnės mitybos racioną, nes juose esančios medžiagos gali sumažinti lėtinių ligų riziką ir sustiprinti imunitetą....

  • Kaip žiemai gėrybes ruošdavosi mūsų protėviai
    Kaip žiemai gėrybes ruošdavosi mūsų protėviai

    Įpratome uogas šaldyti, o agurkus raugti, tačiau, pasak gastronominio paveldo tyrinėtojo prof. Rimvydo Laužiko, nemažą dalį senųjų maisto konservavimo technologijų išstūmė šaldytuvas ir šaldiklis. Praeities žmones neabe...

  • Tinklaraštininkas savo filmukais ir linksmina, ir moko gaminti
    Tinklaraštininkas savo filmukais ir linksmina, ir moko gaminti

    Klaipėdoje gyvenantis Andrius Šimulynas – maisto tinklaraštininkas, stebinantis savo instagramo sekėjus originaliais filmukais apie maisto gaminimą. Tiesa, jis nėra nei profesionalus šefas, nei specialius mokslus krimtęs operato...

    2
  • Visai šeimai – pietūs už tris eurus: įvardijo, kodėl neverta užkibti ant akcijų
    Visai šeimai – pietūs už tris eurus: įvardijo, kodėl neverta užkibti ant akcijų

    Pietūs už 3 eurus visai šeimai – atrodo neįmanoma. Tačiau vilnietė Brigita įrodys, kad šiais laikais nėra nieko tokio, ko nepakeistų šiek tiek fantazijos ir keli puikūs patarimai, praneša LNK. ...

    3
  • Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – rudens ženklas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – rudens ženklas (receptai)

    Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – ženklas, kad jau žengiame į rudenį. Lietuviai turi aiškius tiek obuolių, tiek kriaušių favoritus. Visgi skirtingos veislės gali apdovanoti skirtingais potyriais, tad kaip pasirinkti...

    1
  • Lapiniai kopūstai: kodėl tai – supermaistas?
    Lapiniai kopūstai: kodėl tai – supermaistas?

    Lapiniai kopūstai – viena maistingiausių kopūstų rūšių. Šiuose kopūstuose gausu vitaminų A, C ir K, o kopūstuose esančios skaidulos padeda užtikrinti gerą virškinimo sistemos veiklą. Tai universali daržovė, paįvairina...

    2
  • Dietistė V. Kurpienė: pomidorai – skanu ir naudinga
    Dietistė V. Kurpienė: pomidorai – skanu ir naudinga

    Dažnai domimasi, kokie pomidorai vertingiausi: raudoni, oranžiniai, geltoni ar juodi? Tiesa ta, kad skirtingų spalvų pomidorai turi skirtingų ypatybių, kurios visos mums savaip naudingos ir reikalingos. Dietistė Vaida Kurpienė pataria valgyti skirting...

    5
  • Žiemos atsargoms – raugintos daržovės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Žiemos atsargoms – raugintos daržovės (receptai)

    Vis dar mėgaujamės šviežiomis sodo, daržo ir šiltnamio gėrybėmis, tačiau artėjant rudeniui skubame pasiruošti daržovių žiemai. Tam puikiai pasitarnauja rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, b...

  • Apkepai su voveraitėmis – sotiems pietums <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Apkepai su voveraitėmis – sotiems pietums (receptai)

    Apkepai su grybais, daržovėmis ir mėsa – ne tik gardus, bet ir įspūdingai atrodantis patiekalas. Tai ir puiki galimybė pasidžiaugti pirmu voveraičių derliumi. Geltona šių grybų spalva žymi ypatingą jų maistinę vertę – tai aug...

  • Kugelio mėgėjams – bulvių ir cukinijų duetas <span style=color:red;>(receptas)</span>
    Kugelio mėgėjams – bulvių ir cukinijų duetas (receptas)

    Užkietėję kugelio mėgėjai neleis sumeluoti, kad, nepaisant puikaus patiekalo skonio, jis yra gana kaloringas ir sunkiai virškinamas. Taip yra dėl gausaus bulvių kiekio, naudojamo šiam laikui nepavaldžiam patiekalui gaminti, gardinimo vir&...

    3
Daugiau straipsnių