Quantcast

Pavasaris lėkštėje: svogūnų laiškų duonelė, kvapnus paštetas ir spalvingos salotos

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvies pavasarį įsileisti ne tik į savo širdis, bet ir į lėkštes. Tomas ketina nustebinti ypatingo skonio svogūnų laiškų duonele bei kvapniu paštetu, o Vylius – spalvingomis salotomis, kurios puikiai tiks visiems, kurie prieš vasarą susirūpino savo mityba.

Profesionalūs virtuvės šefai atskleis ne visiems žinomų detalių apie savo gaminamus patiekalus bei pasidalins patarimais, kaip pamaloninti savo skrandžius.

Istorinės virtuvės žinovas Tomas pasakos, kad pavasarį vis daugiau bičiulių jo teiraujasi, kaip pagaminti tobulą paštetą. „Paštetas yra unikalus, o jį padaryti tikrai nėra sudėtinga – reikia žinoti tik kelias taisykles“, – sakys jis.

Anot virtuvės šefo, paštetą galima ruošti net keliais būdais, o šį sekmadienį laidos žiūrovams jis parodys populiaresnį – kai jau paruoštą, ištroškintą ir iškeptą mėsą reikia sutrinti ir sustingdyti. Tomas savo paštetui pasirinks anties kepenėles, o vienas svarbesnių ingredientų, suteiksiančių ir kvapą, ir skonį, ir net pašteto struktūrą, bus svogūnų laiškai.

Taip pat jis ketina iškepti ir greitą svogūnų laiškų duoną, kuriai pagaminti reikės aliejaus, miltų, kiaušinio, sausų mielių, vandens, ir, žinoma, svogūnų laiškų.

Ir nors paštetas laikomas prancūzišku patiekalu, Tomas atskleis ir vieną netikėtą faktą. „Istoriškai į Lietuvą netgi buvo atkeliavusi atskira paštetininko profesija. Padaryti paštetą yra menas – tikrai ne bet kas gali pagaminti gerą paštetą, kuris išlaikytų ir spalvą, ir formą, ir dar būtų skanus“, – sakys jis.

O štai grilio ekspertas Vylius ruoš salotas su jautienos nugarinės sausai brandintu steiku (lietuviškai dar vadinamu didkepsniu). „Steiką ruošiu ne taip, kaip visada – aš jį kepsiu ilgai, ant didelės temperatūros, o prieš tai šiek tiek pamarinuosiu, ir tame pačiame marinate kepsiu. Tai suteiks galimybę jį valgyti ir po to, jau atvėsusį“, – sakys virtuvės šefas.

Kuo brandinta jautiena yra geresnė už paprastą ir kaip į savo virtuvę perkelti pavasario spalvas, sužinosite jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3, laidoje „La maistas“!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių