Quantcast

Pasiilgusiems Prancūzijos – klasikiniai šios šalies patiekalai

  • Teksto dydis:

Pasaulyje prancūziška virtuvė yra puikiai žinoma. Ji išsiskiria moderniais, išskirtiniais, gurmaniškais skoniais.

Šią virtuvę, pasirodo, mėgsta ne tik TV3 laidos „Gardu Gardu“, rodomos šeštadieniais 9 val., vedėjas Ali Gadžijevas, tačiau ir jo kolega Gian Luca Demarco.

Vienas garsiausių Prancūzijos patiekalų – tai svogūnų sriuba. Ne visiems šis patiekalas gali atrodyti skanus, juk svogūnus mėgstame tikrai ne visi, tačiau Gian Luca pasistengs pakeisti šį požiūrį. Karamelizuojant svogūnus jie praranda savo aitrumą ir tampa saldūs, o troškinami kartu su jautienos sultiniu įgauna nuostabiai pikantišką skonį. Dažniausias šios sriubos patiekimas – dubenėlyje užkepta baltos duonos rieke bei sūriu.

Konditerijos meistras A. Gadžijevas pristato tikrą Prancūzijos pasididžiavimą – paryžietišką flaną. Tai sviestinėje tešloje užkeptas plikyto kremo pyragas. Valgant jis tiesiog tirpsta burnoje ir yra malonaus vanilės skonio. Pasigaminti šį pyragą nėra sudėtinga, tačiau užtruks šiek tiek laiko, kadangi gaminama keliais etapais. Tačiau tikrai verta, jei norite idealaus paryžietiško deserto.

Užkepta svogūnų sriuba

Jums reikės:

• 500 g svogūnų

• 2 jautienos sultinio kubelių

• 1 l vandens

• 50 g sviesto

• Alyvuogių aliejaus

• 1 valg. š. cukraus

• 2 valg. š. balzaminio acto

• Druskos

• Pipirų

• Prancūziško batono Baguette

• 100 g ementalio sūrio 

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir kepinti keptuvėje su sviestu. Įberti šiek tiek cukraus ir užpilti balzaminio acto, kad svogūnai karamelizuotųsi. Kol svogūnai kepa, pasiruošti sultinio. Užvirinti 1 l vandens ir įdėti sultinio kubelius, kurie turi pilnai ištirpti. Po truputį užpilti sultinio ant svogūnų, kad juos apsemtų, pagardinti druska bei pipirais ir palikti pasitroškinti iki 40 min. Jei nugaruoja sultinys, po truputį papildyti.

Baguette supjaustyti riekelėmis, sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu, kol apskrus.

Troškintus svogūnus su visu skysčiu pilti į nedideles kepimo formeles, ant viršaus dėti skrudintas Baguette riekeles ir užberti ementalio sūrio. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 10 minučių.

Paryžietiškas flanas

Tešlai reikės:

• 200 g miltų

• 150 g šalto sviesto

• 3 kiaušinių trynių

• 150 g cukraus

• 1/2 arb. š. kepimo miltelių

• Žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

• 700 g pieno

• 235 g grietinėlės

• 8  kiaušinių trynių

• 180 g cukraus

• 75 g kukurūzų krakmolo

• 2 arb. š. vanilės ekstrakto

Sviestą, cukrų, miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, kol susidarys trupiniai. Maišant po vieną įmušti kiaušinių trynius ir maišyti, kol tešla taps vientisa. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve atvėsti. Ją geriausia pasidaryti iš vakaro.

Pieną su grietinėle užvirti. Atskirame inde išmaišyti cukrų su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Įberti vanilės ekstrakto. Maišant po truputį supilti užvirintą pieną su grietinėle. Šią masę grąžinti į prikaistuvį ir dar šiek tiek pakaitinti, kol masė taps grietinės tirštumo.

Atvėsusią ir sutvirtėjusią tešlą iškočioti iki 2-3 mm storio. Suformuoti kepimo formoje dugną bei šonus. Tešla turi pilnai padengti kepimo formą. Supilti šiek tiek pravėsusį įdarą .

Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 40 min. – 2 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ema

Ema portretas
Prancūziška svogūnų sriuba su sultiniu iš kubelio?!! Naudoju tik stiprų jautienos su kaulais nuovirą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių