Quantcast

Pasidalijo tobulos šaltos sriubos receptu: karštą vasaros dieną konkuruos su šaltibarščiais

  • Teksto dydis:

Net jei pavasaris orais ir nelepino, jau netrukus sulauksime vasaros, kai vis daugiau laiko norėsis būti lauke. Profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis siūlo leistis į eksperimentų kupiną kelionę ir susipažinti su dar neatrastais skoniais ir kvapais.

Šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3 rodomoje laidoje „La Maistas“ istorinės virtuvės žinovas Tomas gamins originalų patiekalą – šaltą rūgštynių sriubą su rūkytos vištienos šlaunelių mėsa.

Įdomu tai, kad Tomas sriubai paruošti vištienos dalis panaudos net keliais skirtingais būdais. Vištienos sparnelius jis dės į sriubą, o šlauneles rūkys ant grilio.

„Nenaudosiu nei bulvių, nei kitų įprastų sriubai komponentų. Išduosiu paslaptį – mūsų rūgštynė bus kreminė, trinta ir šią sriubą netgi bus galima gerti – šaltą, atsigaivinimui, su leduku“, – įmantrybėmis dalinsis T. Rimydis. 

Žinomas vyras atskleis, kad būtent šį patiekalą jis visuomet ruošia ir savo restorane – virtuvės šefas pripažins, kad šviežių rūgštynių sriuba jam yra tobula.

Šalta rūgštynių sriuba su rūkyta vištiena

Sriubai:

500 g vandens

300 g grietinėlės

200 g vištienos sparnelių

200 g balto vyno

200 g rūgštynių

100 g svogūnų

100 g salierų

100 g pastarnokų

20 g česnakų

20 g žalumynų (čiobrelio, rozmarino, šalavijo)

pagal skonį druskos

pagal skonį pipirų

pagal poreikį ledukų

Vištienai:

300 g vištų šlaunelių

20 g krapų aliejaus

pagal skonį druskos

Patiekiant:

50 g pomidorų

20 g žirnių daigų

10 g krapų aliejaus

Gaminimas. Pirmiausiai puode apkepamos įvairios, smulkiai supjaustytos  daržovės ir žolelės. Kartu kepame ir virvele perrištus vištienos sparnelius. Praėjus 10 minučių, pilame vyną. Po dar 5 minučių viską papildome vandeniu. Tuomet ir toliau verdame dar apie 15 – 20 minučių. Galiausiai uždedami paskutiniai akcentai – sudedami prieskoniai, rūgštynės, viskas gardinama grietinėle. Sriubai užvirus, ją sutriname elektriniu trintuvu. Iškart po to ją nukošiame per sietą, o vėliau sriuba papildomai atšaldoma ledukais. Tuomet imame ruošti vištieną. Šlaunelės marinuojamos kartu su gardžiu krapų aliejumi. Šitaip paruoštas vištienos šlauneles dedame į kepsninę ir čia jos rūkomos maždaug 15 – 20 minučių. Tuomet pereiname prie pateikimo – vištiena supjaustoma mažais gabalėliais, o šie – pasūdomi. Galiausiai paruošiame ir daržoves – pomidorų marinavimui ir vėl naudojame tą patį krapų aliejų, kurį naudojome vištienos paruošimui. Taip pat galime paruošti ir maistinguosius žirnių daigus. Paskutinis žingsnis – patiekalo sujungimas. Lėkštės centre turėtų atsidurti pomidorai bei rūkyta vištiena. Vėliau juos užpilame šalta sriuba bei ledukais. Skanaus!

O tiems, kas norėtų sotesnio patiekalo, sekmadienio rytą bus verta įsiklausyti Vyliaus Blauzdavičiaus. Šis laidoje ant grilio gamins originalius iešmukus su daržovėmis, vaisiais bei mėsa. Visa gamyba – itin greita!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių