- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šis receptas toks paprastas, tačiau tuo savo paprastumu jis visiškai genialus, su puikiai derančiais, vienas kitą papildančiais skoniais. Veganiškas, sveikuoliškas, greitai paruošiamas patiekalas.
Jums reikės (2 porcijoms):
Pusės didelio baklažano
Vienos didelės paprikos
Vieno vidutinio dydžio svogūno
3/4 puodelio pomidorų padažo
saldžiosios, bei rūkytos paprikos prieskonių, druskos, pipirų (dar dera bazilikas).
Gaminimas. Pirmiausia apkepame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, tada beriame baklažaną. Baklažano nereikia lupti, sūdyti ar kažkaip kitaip paruošti iš anksto – tiesiog supjaustyti kubeliais, berti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir maišant leisti troškintis. Kadangi baklažanai labai gerai sugeria visus skysčius (ir aliejų taip pat), daugiau aliejaus nepilame, jei reikia įpilame šiek tiek vandens.
Visa šio patiekalo paslaptis ir skanumas – gerai ištroškinti, pilnai suminkštėję baklažanai, tada jie tampa tokios nenusakomos, malonios tekstūros. Baklažanui šiek tiek suminkštėjus dedame papriką, kuri gali likti ir šiek tiek traški – taip dar skaniau. Kai viskas jau paruošta, laikas prieskoniams ir pomidorų padažui. Viską išmaišome, kol padažas sušyla, skoniai susimaišo ir ant stalo!
Šis troškinys labai tinka su grikiais.
Skanaus!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Gian Lucos pica, kurios negalėsite atsivalgyti: pavyks net tinginiams!3
Nuo ankstyvo rudens iki pat vasaros pradžios – būtent tiek gardžiais receptais ir savo kelionėmis po Lietuvą virtuvės šefas Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį džiugino laidos „La maistas“ žiūrovus. Laidos metu kulinaras ...
-
Kuo daugiau žalios spalvos: špinatų tortilijos (receptas)1
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums ...
-
Patiekalas, kuris privers nusikelti į Italiją: Gian Luca pasidalijo receptu savaitgalio pietums2
Smidrai daugeliui lietuvių vis dar atrodo neatrasta daržovė, tad šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco su ja pakvies susipažinti iš arčiau. Žinomas virtuvės šefas kartu su smidrus auginančia...
-
Grilio sezonas: kurkite savo skanias istorijas1
Gyvenimas persikėlė į lauką – grilio sezonas įsibėgėja. Pikantiškas dūmo kvapas vilioja ne tik patyrusius grilintojus, bet ir naujokus. Nebijokite eksperimentuoti – kepkite ant grilio kuo dažniau! Tai smagus maisto gaminimo ir bendr...
-
Veganiškas desertas: avinžirnių pyragas su džiovintais vaisiais
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ Jums į savo racion...
-
Konditerei paklūsta įnoringiausi kepiniai (receptai)
Instagramo paskyros „Maistoteka“ įkūrėja Giedrė Pečenkienė, kaip pati sako, – konditerė savamokslė, nors mokymų ir kursų diplomų prikauptas pilnas stalčius. Gaminti saldumynus pradėjusi po pirmo sūnaus gimimo, ji klimpo vis gili...
-
Pusryčių mados sparčiai keičiasi: kas turėtų būti lėkštėje?4
Nors rytais visi skubame, skirti laiko skaniems ir maistingiems pusryčiams tikrai verta. Tai patvirtina ir tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė Gabrielė Žutautaitė, kuri stengiasi, kad pusryčių lėkštėje netrūktų ne tik maisti...
-
Nori – gali atrasti: gaivūs šaltibarščiai su sojų pienu3
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums ...
-
A. Pulmickienė: mažiau švaistymo, daugiau skonių
„Pastebėjau, kad naujų patiekalų idėjų man lengviausiai kyla žvelgiant į šaldytuve užsilikusius produktus“, – juokiasi Aušra Pulmickienė. Ilgus metus vengusi virtuvės, galiausiai ji pamėgo gaminti maistą ir netgi ėm...
-
Ukrainietiški patiekalai įtinka ir lietuvių skoniui (receptai)
Vaikystėje ruošti maistą mokęsis iš mamos, Hendrikas Grincevičius gamina jau daugiau nei penkiolika metų. Išbandęs įvairiausių šalių virtuves, pastaraisiais metais šefas gilinasi į ukrainietiškų patiekalų s...