Quantcast

Maisto tinklaraštininkės atskleidė, kaip paruoši nebrangius, bet skanius pusryčius

  • Teksto dydis:

Skanūs ir maistingi pusryčiai visai šeimai suteikia ne tik jėgų, bet ir džiaugsmo – tuo įsitikinusios populiarių maisto tinklaraščių autorės, savo sekėjams internete pristatančios gardžių, gana greitai paruošiamų patiekalų idėjas.

Maistą mylinčios moterys teigia, kad planuodamos receptus, visada atsižvelgia ir į tai, kad, pagaminti siūlomą patiekalą būtų nebrangu, todėl apsipirkimo metu vadovaujasi vienu pagrindiniu principu.

Socialiniuose tinkluose tūkstančius sekėjų buriančios žinomos moterys Amelija Jakučionė-Žliobė, Indrė Trusovė ir Gintarė Dragašiūtė virtuvėje, o tuo pačiu ir ieškodamos produktų parduotuvėse sukasi itin dažnai. Šias moteris jungia vienas įprotis – apsipirkdamos, visos jos stengiasi sutaupyti ir savo sekėjams pristatyti tokius patiekalus, kuriuos išties nesudėtinga ir nebrangu pasigaminti namuose. Todėl „Maximos“ parduotuvėse ieško geltonomis prekių etiketėmis pažymėtų produktų su „Mažos kainos garantija“. Taip yra užtikrintos, jog mėgstamus ingredientus įsigyja tikrai ne brangiau nei kitose didžiosiose parduotuvėse.

„Mažiausiai 2 kartus per savaitę palyginame 2000 perkamiausių prekių kainas mūsų parduotuvėse ir kituose didžiuosiuose prekybos centruose. Jei randame, kad kur nors mūsų stebimas produktas kainuoja pigiau, kainas savo parduotuvėse iškart sumažiname. Taip geriausios kainos paiešką atliekame už savo klientus ir jie gali būti tikri, jog už mėgstamus produktus mūsų parduotuvėse tikrai nepermoka“, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Norėdamos parodyti, kad stebinti namiškius originaliais ir lengvai pagaminamais patiekalais nekainuoja daug, žinomos moterys siūlo patiekalų, puikiai tiksiančių pusryčiams, idėjas. Pastariesiems pagaminti prireikė tik tų produktų, kuriems taikoma „Maximos“ „Mažos kainos garantija“. O kad įsitikinti būtų dar paprasčiau, taip pat ir suskaičiavo jų kainas.

Amelijos cukinijų ir varškės blynai

Įvairų, visavertį maistą savo šeimai įprastai ruošianti Amelija Jakučionė-Žliobė teigia, kad išlaidų maistui biudžetą seka nuolat, todėl apsiperkant atsižvelgia į prekių kainas ir ieško būdų, kaip sutaupyti. Tačiau – ne kokybės sąskaita.

„Noriu pirkti tai, ką mėgstu aš ir mano šeima, tuos produktus ir gaminius, kuriuos jau esame išbandę, o be kai kurių jau ir neįsivaizduojame savo mitybos raciono. Man patinka, ypač, kai parduotuvėje sukiojuosi kartu su vaikais, rasti palengvinimų, tokių, kaip geltonos prekių kainos, padedančių ir sutaupyti, ir reikalingas prekes rasti greičiau. Renkantis pamėgtus produktus ir „sutelpant“ į suplanuotą biudžetą maisto gaminimas man išlieka labai malonus“, – pasakoja trijų vaikų mama.

Sekmadienio pusryčiams receptų kūrėja siūlo išsikepti blynų, kurių viena porcija kainuos 1,45 euro.

Reikės: 300 g cukinijos, šaukštelio druskos, 2 kiaušinių, 1–2 česnako skiltelių, 100 g varškės, 25 g kietojo sūrio, mėgstamų prieskoninių žolelių, 40 g miltų, pusės šaukštelio kepimo miltelių. O padažą pasigaminkite iš 200 g jogurto, ketvirtadalio ilgavaisio agurko ir skiltelės česnako.

Paruošimas: Sutarkuotą cukiniją sumaišykite su druska ir palikite pastovėti apie 15 minučių. Išplakite kiaušinius su traiškytu česnaku ir žiupsniu pipirų. Dėkite varškę, tarkuotą sūrį, žoleles ir sutrinkite šakute. Nuo cukinijų nuspauskite vandenį ir įmaišykite į tešlą kartu su miltais ir kepimo milteliais. Kepkite alyvuogių aliejuje. Padažui sutarkuokite agurką ir viską išmaišykite.

Indrės varškės apkepas

Tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė, būsima dietistė Indrė Trusovė pastebi, kad vienas dažniausių mitų susijusių su sveika mityba yra tai, jog maitintis sveikai yra labai brangu.

„Savo praktikoje, konsultuodama žmones mitybos klausimais bei bendraudama su sekėjais socialinių tinklų platformose, susiduriu su vyraujančiu įsitikinimu, kad sveika mityba yra prieinama ne visiems, nes sveikesni produktai kainuoja brangiau nei mažiau sveiki pasirinkimai. O juk tai tikrai nėra tiesa – sąmoningai apsiperkant, atsižvelgiant ir į produkto sudėtį, ir į kainą, sveikesnis maistas ilgainiui duos akivaizdžių privalumų sveikatos atžvilgiu, o piniginės tikrai nesuplonins“, – sako žinoma mitybos specialistė I. Trusovė.

Indrė siūlo pasigaminti varškės apkepą, kurio porcija vienam žmogui kainuos 0,59 eurus. O šio apkepo užteks net aštuoniems asmenims.

Reikės: 400 g pusriebės varškės, 5 kiaušinių, 300 g obuolių, 200 g bananų, 125 g ryžių, 50 g džiovintų spanguolių.

Paruošimas: Išplakite kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Nulupkite bananus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Išvirkite ryžius ir palikite atvėsti. Sumaišykite visus ingredientus. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes.

Gintarės omletas su daržovėmis ir šonine

Soc. tinkluose vystomo kanalo „Gyvenkime sveikiau“ autorė Gintarė Dragašiūtė sako, kad ir šiokiadienio, ir savaitgalio pusryčiams 4–5 asmenų šeimai visada labai tinka omletas, tik svarbu nepamiršti daržovių.

„Patiekalai iš kiaušinių – tikra pusryčių žanro klasika. Tačiau vis kitą skonį omletui suteiks garnyras. O norint suvartoti reikalingų daržovių kiekį vienai dienai bei suteikti patiekalui spalvų ir sodrių skonių, rekomenduoju rinktis būtent jas. Šaldytas ar šviežias, kokių tik turite, neužims daug laiko paruošti, ir, žinoma, nekainuos daug“, – pasakoja kulinarė.

Viena Gintarės siūlomo patiekalo porcija kainuos apie 1,80 eurus.

Reikės: 3–4 didelių bulvių, šviežių arba šaldytų daržovių mišinio, šoninės, 10 kiaušinių, gabalėlio sūrio, žiupsnelio druskos ir pipirų.

Paruošimas: Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite maždaug 15 minučių. Apvirtas bulves sudėkite į kepimo skardą, tada ant jų suberkite šviežių daržovių gabalėlius arba atšildytą šaldytų daržovių mišinį. Viską užklokite šoninės juostelėmis, o ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 15–20 minučių. Ištraukus iš orkaitės omletą apibarstykite tarkuotu sūriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,pasitaisysiu...,skaityti...,KRUOPU KOSE...

...,pasitaisysiu...,skaityti...,KRUOPU KOSE... portretas
TASKAS

...,gerai pradeta DIENA lemia VISOS DIENOS SEKME...,

...,gerai pradeta DIENA lemia VISOS DIENOS SEKME..., portretas
pusryciams valgiau GRIKIU ir MIEZIU KRUOPU KASE maisyta ant PUSES...,KAVA geriau paGARDINTA KAKAVA,,CINAMONU,ERSKECIU VAISIAIS, CITRINU SULTIMIS ir PIEVU MEDUMI...,siandien pas MANE!!! PASNINKAS tai MESOS neVALGYSIU...,turiu nusi PIRKES JURU LYDEKU tai bus SKANAUS MAISTO visai DIENAI...,tai TIEK TRUMPAI apie DIENOS EIGA ir SAVO MITYBA...,MALONIOS DIENELES VISIEMS... TASKAS

Tiesa sakant

Tiesa sakant portretas
Nesinori gaminti ne vieno pasiulyto patiekalo. Del vienos paprastos priezasties:visi bereikalingai perkrauti, primaisyti... primena marmalus. Kaip vis tik as skaniai gaminu, supratau paskaicius si straipsni.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių