Quantcast

„Lokio“ virtuvėje – žvėrienos aromatai

"Raudonų plytų statinyje su arkomis skamba fleitos ir akordeono garsai. Patiekalai – tradiciniai", – taip restoraną "Lokys" savaitgalio priede "How to Spend it" kovą pristatė "Financial Times" žurnalistas Nickas Haslamas.

Klaidžiodamas gatvių labirintais giliai senamiestyje svečias iš užsienio kaktomuša susidūrė su prieš akis plazdančia vėliava, ant kurios – lokio atvaizdas. Iš XV a. statyto pastato, per šimtmečius išlaikiusio architektūros stilistiką, sklido kepamos žvėrienos kvapas. "Maistas gaminamas pagal tradicinius receptus. Kol klientai gėrisi autentiška aplinka, virtuvės šefas pluša gamindamas geriausią medžiotojų laimikį", – atkreipė dėmesį N.Haslamas.

Pasivaišinti žvėrienos patiekalais restoranas "Lokys" kviečia ir vasarą. "Pačia geriausia mėsa laikoma stirniena. Siūlome paragauti du iš jos pagamintus patiekalus. Turime šernienos ir net putpelės mėsos", – apsilankyti restorane ir išmėginti "Lokio" virtuvę ragino direktorius Evaldas Keršulis.

Restorano valgiaraštis patikrintas: yra ir tokių patiekalų, kurie "Lokio" virtuvėje gaminami jau daugiau nei dešimt metų.

"Pastebėjome, kad užsieniečiai, apie mūsų restoraną girdėję teigiamų atsiliepimų, į jį atsiveda lietuvius. Tai nauja tendencija", – pasakojo "Lokio" šeimininkas ir atkreipė dėmesį, kad rami restorano aplinka tinka ir šeimos vakarienei, ir verslo pietums.

"Tai vieta žmonės, mėgstantiems gerą maistą", – virtuvės pranašumus akcentavo E.Keršulis.

Vasarą restorane skamba lietuviško folkloro muzika. "Norime sukurti vientisą interjero ir aplinkos stilių", – sakė direktorius.

Šernieną ištrinti žvėrienai skirtais prieskoniais, dėl kvapo įberti žiupsnelį mairūnų, raudonėlių, kadagio uogų, peletrūnų. Galima pašlakstyti aitriųjų paprikų ar sojos padažu. Prieskoniais įtrintą mėsą užpilti raudonuoju vynu ir palaikyti 4–6 valandas. Paskui mėsą 10–15 minučių pakepti ant grotelių.

Restorano "Lokys" virtuvės šefė Nijolė Jurkevičienė prie šio patiekalo rekomenduoja bulvių košę su špinatais. Garnyrui tiktų karštu vandeniu nuplikyti pomidorai ir ant sviesto pakepti cukinijos griežinėliai, pagardinti prieskoniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių