- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
Virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei kikboksininkas Sergejus Maslobojevas dalijasi gardžiausių patiekalų receptais, kad sužavėtumėte mylimas moteris ir paruoštumėte joms nuostabius pietus Kovo 8 dienos proga.
Sekmadienį 9 val. per TV3 rodomos laidos „La Maistas“ svečias – profesionalus sportininkas, geriausias Lietuvos kikboksininkas S. Maslobojevas itin atidžiai renkasi maistą. „Aš valgau penkis kartus per dieną, specialiai man paruoštą maistą. Taigi, šeimai gaminu tik savaitgaliais. Visa mano šeima mėgsta mėsą. Dažnai gaminu steikus, šonkaulius, plovą, bet šiandien paruošiu lengvesnį patiekalą“, – sakė vyras. Jis gamins spagečius su krevetėmis ir sluoksniuotą jogurto desertą.
„Šios, kaip ir daugelio kitų progų, vyrai nelabai linkę sureikšminti, bet tai puiki proga, puikus priminimas mums, vyrams, pasirūpinti mūsų moterimis“, – kalbėjo S. Maslobojevas apie Kovo 8 d. šventę.
Nuolatinis laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas T. Rimydis žiūrovams siūlys pasigaminti eršketą su krevečių padažu ir ikrais, o desertui – šokoladinį kremą su šviežiomis uogomis.
„Kovo 8 d. – labai nuostabi šventė, visada sveikinu savo moteris ir dovanoju tulpes. Tai jų šventė, jų diena, taigi vyrai pasistenkime dėl jų! Aš siūlau pagaminti eršketą. Eršketas – ne kasdieninė žuvis, įdomi savo skoniu, pakankamai lengva paruošti, bet reikia žinot kelias taisykles“, – sakė T. Rimydis.
Patiekalui T. Rimydis pataria naudoti šviežias krevetes: „Turėsite daugiau aromato, daugiau skonio. O jei naudojate šaldytas, tai reikėtų jas pirmiausia atitirpinti šaldytuve, o ne mesti suledėjusias į keptuvę. O žuvį reikia kepti labai trumpai, bet labai labai gerai įkaitintoje keptuvėje“, – sakė profesionalus šefas.
„Moterys dažnai renkasi žuvies patiekalus. Apskritai dabar labai populiarėja žuvis. Bet kas labiausiai mane stebina – tuo užsikrečia ir vyrai. Jie tampa labiau prisižiūrintys, atidžiau renkasi ką valgyti“, – kalbėjo T. Rimydis.
Kitas nuolatinis laidos šefas grilio virtuozas ir mėsos gerbėjas V. Blauzdavičius sako, kad pagalvojo ne tik apie moteris, bet ir vyrus ir siūlys pasigaminti patiekalą iš jautienos išpjovos.
„Pirmiausia, mėsą išėmus iš šaldytuvo, ją palaikykite kambario temperatūroje valandą ar net dvi. Rinkitės didelį mėsos gabalą – jaučio išpjova turi būti didelė. Maža išpjova niekam tikusi. Kuo didesnė – tuo sultingesnė, tuo geresnė. Mėsa neturi būti labai minkšta, lenkiant mėsos gabalą turi jaustis pasipriešinimas, stangrumas“, – patarimus dalino Vylius. Jis laidos žiūrovams papasakos, kaip pasigaminti tartarą (kapotinį) ir tobulą didkepsnį. O desertui paruoš sūrio pyragą pagal žmonos receptą.
Laidos žiūrovams siūlome pasigaminti Sergejaus spagečius su krevetėmis ir grietinėlės padažu.
Ingredientai:
• 200 g spagečių
• 200 g krevečių (tinka ir šaldytos)
• 200 ml grietinėlės
• 4 pomidorų
• 2 svogūnų
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• 2 skiltelės česnako
• 1 šaukštelis provanso žolelių (arba džiovinto čiobrelio ar raudonėlio)
• Druskos, pipirų
Gaminimas:
1. Jeigu krevetės šaldytos, jas atitirpinkite.
2. Spagečius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
3. Susmulkinkite česnakus ir svogūnus. Susmulkinkite pomidorus.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepkite apie pusę minutės (kol paskleis malonų kvapą). Sudėkite smulkintus svogūnus ir dar pakepinkite. Sudėkite pjaustytus pomidorus.
5. Sudėkite krevetes ir labai trumpai apkepkite.
6. Pagardinkite pipirais. Supilkite grietinėlę, suberkite provanso žoleles, druską.
7. Troškinkite ant vidutinės ugnies iki padažas truputį sutirštės.
8. Į lėkštę dėkite spagečius. Ant jų – krevečių ir grietinėlės padažo.
9. Galima dar papuošti žalumynais, pabarstyti smulkintais riešutais ar tarkuotu kietuoju sūriu.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliai
Nors kiaulienos šonkauliai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne visi. ...
-
Varškėčių receptų idėjos: kaip papuošti stalą bei nudžiuginti gomurį
Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. ...
-
Z. Čeponytė: karantinas aptramdė maisto švaistūnus (receptai)
Dažnai prisiperkate daugiau maisto, nei reikia? Vakarienės likučius išmetate? Vis pamirštate laiku suvartoti šaldytuve pasislėpusias gėrybes? Tuomet smarkiai prisidedate prie maisto švaistymo ir esate vienas iš statistin...
-
Užgavėnių tradicijas prisiminkite namuose: ką patiekti, kad metai būtų sotūs ir laimingi?
Jau nuo seno Užgavėnės Lietuvoje buvo pripažįstamos kaip viena linksmiausių žiemos švenčių. Persirengėlių eitynės, gausios vaišės ir Morės deginimas – pramoga ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems. Vis dėlto, dėl šal...
-
Savaitgalio delikatesas – traškios stintos ir bananų pyragaičiai
Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai suplūsta į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, tačiau gardžiuotis šiomis agurkais kvepiančiomis žuvelėmis tikrai galime kiekvienas. ...
-
Valentino diena virtuvės naujokams: paprasti receptai, kuriais nustebinsite mylimąjį
Įvairios staigmenos – svarbi vasario 14-osios dalis, kai didžioji pasaulio dalis švenčia meilės dieną. Visgi šiemet įsimylėjusiųjų dieną poros praleis ne romantiškai vakarieniaudamos restoranuose, o namuose. ...
-
Šv. Valentino dienos pietums – keptas aštuonkojis su krevečių padažu
Meilės diena – ypatinga, kai rodome dėmesį ir lepiname savo mylimiausius. Gardūs pietūs – puikus būdas ne tik nustebinti antrąją pusę, bet ir kartu romantiškai praleisti laiką. ...
-
I. Bagūnė: kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai5
Kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai ir be streso – įsitikinusi maisto tinklaraščio "Virtuvės princesė" autorė Irma Bagūnė. Su savo sekėjais ji dalijasi paprasto maisto receptais...
-
Rauginti kopūstai – net ir šokoladinio torto slaptasis ingredientas (trys receptai)
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be raugintų kopūstų ir iš jų gaminamų patiekalų. Maloniai rūgšti raugintų kopūstų sriuba ar sotus troškinys puikiai sušildo šaltą žiemos dieną, o organizmas gauna reik...
-
Projektas „Tapk auGalingas“: veganiškas Bolonijos padažas1
Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ...