- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Vėsiais artėjančios žiemos vakarais prisimename tradicinius, mamų ir močiučių patiekalus. Tačiau juos paįvairinti galime vos pakeistadami vieną kitą ingridiantą. Šįkart siūlome Koldūnus, įdarytus aviena bei moliūgais.
Reikės
200 g maltos avienos,
300 g moliūgų,
1 svogūnas,
2 kiaušiniai,
420 g kvietinių miltų,
200 ml virinto vandens,
druskos,
2 valgomieji šaukštai sviesto,
grietinės arba tarkuoto sūrio (padažui).
Paruošimo būdas
Užminkykite tešlą iš kiaušinių, druskos, vandens bei miltų ir padėkite ją šaltai.
Moliūgą nulupkite, supjaustykite jo minkštimą be sėklų didesniais kubeliais ir bent 6 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Tuomet nukoškite ir palikite šiek tiek pravėsti.
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu.
Koldūnų įdarui sumaišykite moliūgo kubelius, svogūną, avienos faršą ir viską pasūdykite.
Galiausiai iškočiokite tešlą, supjaustykite ją norimo dydžio kvadratėliais ar apskritimais ir suvyniokime į juos pasigamintą įdarą. Užspauskite kraštus.
Dėkite koldūnus į užvirusį pasūdytą vandenį ir virkite, kol koldūnai iškils į paviršių. Išgriebkite, nuvarvinkite vandenį. Patiekite su tarkuotu sūriu, grietine ar kitokiu jūsų mėgstamu padažu.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...