Quantcast

Kaip pagaminti skaniausius lietinius blynus?

Grįžti į straipsnį

Je

Je  portretas
Cukraus tikrai nereikia, jis nieko nelemia kepant, o juk dar ir nesveika. Svarbiausia gerai išplakti kiaušiniai.

Parallax

Parallax portretas
Beatos receptas čia pakopintas. Jį senai naudoju. Tik cukraus beveik nededu. Shame on u. :)

Lina

Lina portretas
Vietoj aliejaus pilu lydyta sviesta patikekit nera ka lyginti su aliejum

cha cha cha

cha cha cha portretas
Niekada nesivadovauju tokiais patarimais. Nes dauguma iš jų tik iš neturėjimo apie ką parašyti. Viską gaminu savo nuožiūra, gaunasi skaniai ir sveikai. Nebent patarimus dalinti gali virtuvių rimti šefai, o ne tauškutės-pliauškutės.

ANA

ANA portretas
Minkšti ir tikrai skanūs lietiniai ploni blyneliai : 40g miltų, 1 kiaušinis, 100ml pieno, žiupsnelis druskos. Aišku jai valgytojų daugiau kiekis dauginamas iš 3 kartų ar daugiau. Gaunasi labai skysta tešla, ją valandą reiktų brandinti, kad miltai išbrinktų. Prieš kepant permaišyti. Kepti itin karštoje keptuvėje, paskleidžiant plonu sluoksniu. Idealu jai keptuvė sunki geležinė ketaus. Kepa akimirksniu, aliejaus neprireikia. Skonį suteikia saldūs dar sūrūs įdarai, tad į tešlą nededu cukraus, ar vanilės. Skanu ir vieni. Likusius blynelius galima pasmulkinti ir dėtį į daržovių sriubą vietoj makaronų, berti į jau išvirusią sriubą dubenėlyje prieš pat pateikiant.

BAISU...

BAISU... portretas
Piena saukstais matuoja.

Prajuokino

Prajuokino portretas
Geriau šunį pamokinkit šakaliais šikt... O tos jaunos gaspadinės išvis nieko nesugeba tik p..stis

56

56 portretas
sudinas receptas

S

S portretas
Dar tiek daug cukraus.

A

A  portretas
Jokio cukraus! Skonį lemia druska. Dėkite jos drąsiai, bet su protu. Kartoju:cukraus nereikia! Kaip įprasime, taip bus skanu :))

Lialia

Lialia portretas
Kam tas cukrus.Kiaušinis,druska pienas arba vanduo ir miltai.Jei aliejaus pili į tešlą,nereikia į keptuvę.Tada būna trapūs.

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių