Quantcast

Idėjos šventėms: siūlo išbandyti ne tik karpio spurgytes

  • Teksto dydis:

Artėjant gražiausioms metų šventėms, TV3 laidos „La maistas“ šefai nustebins originaliomis ir labai gardžiomis kulinarinėmis idėjomis – ką patiekti ant Kūčių ir Kalėdų stalo.

Profesionalus virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis pademonstruos, kokių įdomių patiekalų galima pasigaminti iš karpio. Kūčioms jis siūlys išsikepti neįtikėtino skonio karpio šonkauliukus ir karpio spurgytes.

„Kokios gi Kūčios be karpio? Tai – viena populiariausių mūsų virtuvėje žuvų. Šiaip lietuviškos žuvys labai kaulingos ir reikia daug vargti, kol juos išrenki. Todėl parodysiu, kaip mažiau vargti su kaulais ir pagaminsiu karpio šonkaulius“, – savo patiekalą pristatė Tomas.

Kitas laidos „La maistas“, rodomos sekmadienį 9.30 val. per TV3,  šefas – Vylius Blauzdavičius – pristatys idėją Kalėdoms. Jis gamins tradicinį vokiečių virtuvės patiekalą – keps virtą glazūruotą kiaulienos kumpį ir patieks jį su daržovių koše bei troškintais kopūstais.

„Renkantis padažą glazūrai, reikia atkreipti dėmesį, kad sudėtyje būtų cukraus, nes būtent jis suteikia traškuma, kuris taip visiems patinka“, – patarė Vylius.

Kopūstų troškinį jis gamins iš šviežių mėlynųjų ir raugintų baltųjų kopūstų. Juos troškins su raudonu vynu. Bulvių košė taip pat bus neįprasta – su morkomis. Bus tikrai sotu ir gardu!

Siūlome pasigaminti Tomo karpio spurgytes

Jums reikės:

    • 100 g karpio mėsos

    • 100 g džiūvėsėlių

    • 300 g rapsų aliejaus

    • 50 g sviesto

    • 1 kiaušinio

    • Druskos pagal skonį

Gaminimas: Karpio mėsa (gali būti likusi išpjausčius šonkauliukus) dedama į puodą, užpilama 500 ml vandens, įdedama svogūno, poro žaliosios dalies, morkos, česnako, petražolių ir verdama 5 minutes. Išimamos karpio dalys, atvėsinama ir išrenkamos ašakos. Į šiltą karpio mėsą sudedamas sviestas, gerai išmaišoma, pasūdoma ir masė atvėsinama. Iš atvėsintos masės formuojamos apvalios spurgytės. Spurgytės apvoliojamos kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Pakartotinai apvoliojama kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Paruoštos spurgytės kepamos iki 160 C laipsnių įkaitintame aliejuje 1 minutę. Iškeptos dedamos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių