- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Greitai paruošiami Velykų patiekalai ir patarimai, kur sunaudoti likusius margučius
-
Greitai paruošiami Velykų patiekalai ir patarimai, kur sunaudoti likusius margučius
-
Greitai paruošiami Velykų patiekalai ir patarimai, kur sunaudoti likusius margučius
-
Greitai paruošiami Velykų patiekalai ir patarimai, kur sunaudoti likusius margučius
Prieššventinėje „La Maistas“ laidoje šeimininkaus trys vyrai – nuolatiniai laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Vyrų kredo – greitai paruošiami patiekalai iš to, kas yra šaldytuve.
Istorinės virtuvės žinovas profesionalus šefas T. Rimydis laidoje gamins tortilijos suvožtinius, kuriems puikiai galima panaudoti nesuvalgytos vištienos (keptos ar troškintos) likučius, bei suktinį su jautiena, sūriu ir daržovėmis, kuriam panaudos šaldytą sluoksniuotą tešlą. Šefas taip pat pademonstruos, kaip pasidaryti tobulai traškių daržovių garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Kitas nuolatinis „La maistas“ laidos šefas, grilio entuziastas ir žinovas V. Blauzdavičius kvies išeiti į savo kiemus ir išsikepti šašlykų. Vyliaus mėgstamiausias mėsos marinatas – svogūnai. Jis supjausto svogūnus ir gerai juos suminko, kad išsiskirtų sultys, sudeda pjaustytą gabaliukais mėsą ir dar paminko. Tokiame marinate galima mėsą palikti per naktį. Daugiau šefas nededa jokių prieskonių.
„Jei norėsis, apibarstyti druska ar pipirais galima bus iškepus mėsą. Jei kepsite šašlykus suvėrę ant medinių pagaliukų, tai prieš tai pagaliukus pamirkykite vandenyje bent 15 minučių, kad jie nesudegtų“, – patarimais dalijosi Vylius.
Laidos vedėjas M. Rainys nustebino virtuvės šefus paruošęs puikų desertą – šaldytus riešutų kremo, šokolado ir kokoso pieno saldumynus.
Rubrikoje „La Maistas #ISNAMU“ laidos šefai pademonstruos, kur panaudoti likusius nuo švenčių nesuvalgytus margučius. T. Rimydis iš savo namų virtuvės išmokys, kaip užsimarinuoti virtus kiaušinius – taip jie įgaus naują skonį ir bus tinkami valgyti ilgesnį laiką. O V. Blauzdavičius paruoš greitai pagaminamą užtepėlę iš virtų kiaušinių, avokado ir krienų. Ji puikiai tinka ant paskrudintos juodos duonos.
Tomo šaldytos tešlos suktinis su mėsa ir daržovėmis:
Jums reikės:
300 g sluoksniuotos tešlos;
200 g jautienos;
100 g mėlynųjų kopūstų arba kitokių daržovių;
100 g mėgiamo sūrio;
1 kiaušinio;
prieskonių: druskos, pipirų, peletrūno (nebūtinai).
Gaminimo eiga:
Sluoksniuota tešla išklojama ant kepimo kepimo popieriaus. Jautiena pakepinama keptuvėje, orkaitėje ar griliuje, arba galima naudoti nesuvalgytos mėsos likučius. Kopūstas smulkiai supjaustomas. Mėsa, daržovės ir sūris klojami ant tešlos. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais, peletrūnais.
Tuomet viskas susukama į ritinį. Kraštai užlankstomi, o viršus aptepamas plaktu kiaušiniu. Kepama apie 15-20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...