Quantcast

Greitai paruošiami Velykų patiekalai ir patarimai, kur sunaudoti likusius margučius

  • Teksto dydis:

Prieššventinėje „La Maistas“ laidoje šeimininkaus trys vyrai – nuolatiniai laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Vyrų kredo – greitai paruošiami patiekalai iš to, kas yra šaldytuve.

Istorinės virtuvės žinovas profesionalus šefas T. Rimydis laidoje gamins tortilijos suvožtinius, kuriems puikiai galima panaudoti nesuvalgytos vištienos (keptos ar troškintos) likučius, bei suktinį su jautiena, sūriu ir daržovėmis, kuriam panaudos šaldytą sluoksniuotą tešlą. Šefas taip pat pademonstruos, kaip pasidaryti tobulai traškių daržovių garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Kitas nuolatinis „La maistas“ laidos šefas, grilio entuziastas ir žinovas V. Blauzdavičius kvies išeiti į savo kiemus ir išsikepti šašlykų. Vyliaus mėgstamiausias mėsos marinatas – svogūnai. Jis supjausto svogūnus ir gerai juos suminko, kad išsiskirtų sultys, sudeda pjaustytą gabaliukais mėsą ir dar paminko. Tokiame marinate galima mėsą palikti per naktį. Daugiau šefas nededa jokių prieskonių.

„Jei norėsis, apibarstyti druska ar pipirais galima bus iškepus mėsą. Jei kepsite šašlykus suvėrę ant medinių pagaliukų, tai prieš tai pagaliukus pamirkykite vandenyje bent 15 minučių, kad jie nesudegtų“, – patarimais dalijosi Vylius.

Laidos vedėjas M. Rainys nustebino virtuvės šefus paruošęs puikų desertą – šaldytus riešutų kremo, šokolado ir kokoso pieno saldumynus.

Rubrikoje „La Maistas #ISNAMU“ laidos šefai pademonstruos, kur panaudoti likusius nuo švenčių nesuvalgytus margučius. T. Rimydis iš savo namų virtuvės išmokys, kaip užsimarinuoti virtus kiaušinius – taip jie įgaus naują skonį ir bus tinkami valgyti ilgesnį laiką. O V. Blauzdavičius paruoš greitai pagaminamą užtepėlę iš virtų kiaušinių, avokado ir krienų. Ji puikiai tinka ant paskrudintos juodos duonos.

Tomo šaldytos tešlos suktinis su mėsa ir daržovėmis:

Jums reikės:

300 g sluoksniuotos tešlos;

200 g jautienos;

100 g mėlynųjų kopūstų arba kitokių daržovių;

100 g mėgiamo sūrio;

1 kiaušinio;

prieskonių: druskos, pipirų, peletrūno (nebūtinai).

Gaminimo eiga:

Sluoksniuota tešla išklojama ant kepimo kepimo popieriaus. Jautiena pakepinama keptuvėje, orkaitėje ar griliuje, arba galima naudoti nesuvalgytos mėsos likučius. Kopūstas smulkiai supjaustomas. Mėsa, daržovės ir sūris klojami ant tešlos. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais, peletrūnais.

Tuomet viskas susukama į ritinį. Kraštai užlankstomi, o viršus aptepamas plaktu kiaušiniu. Kepama apie 15-20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių