Quantcast

Garsių šefų receptai: vakarienė šeimai už 5 eurus

  • Teksto dydis:

Dažnai maisto gamyba tampa nemažu iššūkiu, nes reikia nuolat galvoti – ką pagaminti, kaip skaniai pagaminti, o ir finansinis aspektas yra ne paskutinėje vietoje.

Šį kartą TV3 laidos „La Maistas“, rodomos sekmadienį,  9.30 val., šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis paruoš gardžią vakarienę, kurios suma sieks vos 5 eurus, o soti bus visa šeima.

„Iššūkis buvo tikrai ne mažas, visi galvojam, visi skaičiuojam, tai tas planas buvo įdomus, ką galima padaryti už tuos 5 eurus, ir padaryti įdomiai, kasdieniškai, kad galėtų kiekvienas pasiruošti“, – sako profesionalus virtuvės šefas T. Rimydis. Tačiau jo bulvių pyragas su vištienos šlaunelėmis ir džiovintų baravykų padažu tikrai patiks visiems.

Kaip visada, laidoje virtuvės šefai dalinsis įvairiausiais praktiškais, naudingais patarimais. Vienas iš jų: „Iš karto sutarkavus bulves reikia jas užplikyti, nes kitu atveju jos iškart oksiduosis, patamsės ir plokštainis bus negražiai pilkas“, – patarė Tomas. 

Kitas laidos šefas, grilio ekspertas V. Blauzdavičius gamins marinuotos vištienos su ryžiais troškinį. Vylius  atskleis, kad tai – jo vaikystės troškinys. Jis taip pat papasakos apie brangiausią vakarienę, kuri buvo su mama ir siekė beveik 200 eurų.

Siūlome Vyliaus receptą – vištienos ir ryžių troškinį.

Jums reikės:

    • 2 vnt. vištienos ketvirčių

    • 250 g ryžių

    • 2 vnt. morkų

    • 2 vnt. salierų

    • 100 g barbekiu padažo

    • 1 vnt. svogūno

    • šlakelio aliejaus

Gaminimo eiga. Pirmiausia reikės išsivirti sultinį. Sudėkite į puodą vištieną, morką. Užpilkite vandeniu ir virkite apie 2 val. Kitame puode ar gilioje keptuvėje ant aliejaus apkepinkite svogūną. Ten pat suberkite tarkuotą morką ir kapotą salierą, apkepkite kelias minutes. Sudėkite nukaulintą vištieną, barbekiu padažą, suberkite ryžius ir kepkite kelias minutes. Į puodą su ingredientais dalimis pilkite paruoštą sultinį ir troškinkite apie 15 - 20 minučių, kol ryžiai suminkštės.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių