Quantcast

Burnoje tirpstantys G. L. Demarco keksiukai tiks Helovinui: nustebins vienas ingredientas

  • Teksto dydis:

Helovino šventė visais laikais būdavo neatsiejama nuo moliūgų, tad artėjant šiurpiausiai metų nakčiai, virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus nustebins dar neragautais patiekalais būtent iš jų. O vienas jo receptas sudomins tuos, kurie negali atsispirti burnoje tirpstantiems keksiukams.

Kaip laidoje pasakos Gian Luca, šįkart jis keliaus link Nemuno kelio, kurį lygins su lietuvišku Provansu.

Čia, išėjusi į pensiją, mokslų daktarė Adelė ir jos vyras Vytautas, susigalvojo sau neįprastą veiklą – vieni pirmųjų Lietuvoje ėmė auginti nykštukinius jautukus, skambiu pavadinimu deksteriai. O norėdami palepinti galvijus, Adelė ir Vytautas vieną tuščią lauką užsėjo mėgiamiausiu jų dalyku – moliūgais.

„Visi pensininkai skundžiasi, kad gyventi yra labai nuobodu, tad aš nusprendžiau, jog gyvenimą reikia žaisti. O su kuo daugiau pažaisi, jei ne spalvomis?“ – apie savo ūkio idėją pasakos moteris.

Visgi pora nesitikėjo, kad moliūgų užaugs taip gausiai, kad netgi teks imtis už galvų. „Švelniai tariant, jų užaugo gal 50 kartų daugiau, negu tiems galvijams reikia“, – kaip deksterių ūkis virto moliūgų ūkiu, pasakos Adelė.

Savo ūkyje pora augina skirtingus moliūgus, o jų rūšis grupuoja pagal savitą sistemą – skiria į moliūgus, kurių sėklos turi lukštą, ir tuos, kurių sėklos yra belukštės. Adelė pasakos, kad skirtingiems patiekalams reikalingi vis kitos rūšies moliūgai, o kaip pasirinkti teisingai, sužinosite jau šio sekmadienio laidoje.

Kitaip nei įprasta „La maistas“ laidoje, virtuvės šefo rolę pirmiausiai perims pati Adelė. Ūkininkė parodys, kaip išsikepti tobulus moliūgų blynus be miltų ir kiaušinių. Viskas, ko prireiks tokiems sveikuoliškiems blynams, yra moliūgas, druska ir šiek tiek krakmolo. O taip pat Gian Lucą ji pavaišins neįprasta arbata iš moliūgų žievelių.

Grįžęs į Vilnių ir pats Gian Luca imsis ruošti moliūgus. Pirmiausiai laidos žiūrovus virtuvės šefas nustebins ypatingo skonio ir idealiai Helovino šventei tinkančiais, burnoje tirpstančiais keksiukais iš moliūgų. Pasirodo, kad net ir iš moliūgo galima pagaminti pačius saldžiausius keksiukus! Tam prireiks paprasto sviestinio moliūgo, kuris turi labai daug masės, o kartu – ir labai mažai sėklų.

„Įprastai prieskoniai ar druska moliūgą padeda paminkštinti, tačiau kadangi mes ruošime saldžius keksiukus, viso to naudoti negalime. Norint moliūgą suminkštinti, mūsų atveju reikės naudoti foliją – ja apvynioję moliūgų gabalėlius, įdėsime juos į orkaitę 20 minučių 220 laipsnių temperatūroje“, – gudrybę atskleis virtuvės šefas.

Taip pat Gian Lucos keksiukams reikės sviesto, rudojo cukraus, vieno kiaušinio, medaus, miltų, vieno šaukštelio valgomosios sodos, cinamono ir kiek įtarkuoto muskato riešuto.

Kaip paruošti idealaus skonio, Helovino šventei puikiai tinkančius keksiukus? Kokius kitus netikėtus skonius Gian Luca sujungs ruošdamas antrąjį savo moliūgų patiekalą?

Kulinarinės Gian Luccos kelionės – laidoje „La maistas“, sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Jo, neišeina jiems Lietuvoje.. Vietoje to peršamo kasmet Helouwyno geriau pristatytų per Vėlines susitinkančių šeimų vakarienės progai. Mums lapkričio 1-oji visada buvo su meile prisimenamų išėjusiųjų Anapilin mielų širdžiai žmonių paminėjimo bei pagerbimo diena. Ir tas kaukuolėm bei lavonais žaidžiantis amerikonizmas niekad mūsų krašte neprigis. Na gal tik pas tą Lietuvos snobų kontingentą, kuris dabar sekdamas madą akipėšiškai demonstruoja gėjų palaikymą ir ,,kovoja" už jų teises

Šikau

Šikau portretas
ant helouvyno..

Diz.

Diz. portretas
Nei tas moliūgas reikalingas. Nei tie keksiukai.Nori padaryti pasipelnijimo(Biznio) dienas.Ir kapų nereikia daryti gėlių daržų o iš žvakių kiekio ant kapų sąvartyno.Tvarkinga ir neperkrauti turi būti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių