Quantcast

Artėjant Velykoms – ypatingų patiekalų receptai ir kiaušinių marginimo būdai

  • Teksto dydis:

Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamins įvairiausius patiekalus šventiniam stalui, bet ir pademonstruos, kaip marginti kiaušinius natūraliais dažais.

Laidos viešnia gastro gidė, kavos ir maisto ekspertė Ieva gamins geltoną kaip saulė varškės keksą su aguonomis ir avietėmis. Saulės geltonumą keksui suteiks ciberžolė. Apie maistą ir prieskonius Ieva žino tikrai labai daug.

„Ciberžolę sumaišius su juodaisiais pipirais jos pasisavinimas žymiai pagerėja. Tokiu mišiniu galima gardinti ir saldžiuosius patiekalus“, – patarė laidos viešnia. Ji taip pat pademonstruos, kaip nudažyti kiaušinius su ciberžole.

Nuolatinis laidos šefas, grilio virtuozas V. Blauzdavičius Velykų stalui siūlo pasigaminti patiekalą, primenantį netikrą zuikį – jautienos faršą sluoksniuos su slyvomis ir apvilks kiaulienos šoninės marškinėliais.

Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės ekspertas T. Rimydis švenčių stalui pasiūlys lengvesnį patiekalą – gamins lašišą su smidrais. Tomas laidos žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip atskirti skaniąją smidro dalį nuo kietosios. „Smidrų kotelių irgi nereikia išmesti, iš jų galima virti sultinį, sudžiovinus puikų pagardą pasidaryt. Viską galima panaudot“, – sako šefas.

Desertui šefas pasiūlys lengvai paruošiamą pieno kremą su šaltyje džiovintomis uogomis. Siūlome ir Jums pasigaminti!

Reikės:

300 g pieno;

100 g cukraus (arba pagal skonį);

50 g šaltyje džiovintų uogų;

3 želatinos lapelių;

šiek tiek vanilės.

Gaminimas:

Želatinos lapeliai išbrinkinami šaltame vandenyje.

Pienas maišant užkaitinamas kartu su cukrumi (neužverdama).

Nuimama nuo kaitros, dedama vanilė, dedami brinkinti želatinos lapeliai ir viskas išmaišoma.

Paruoštas kremas išpilstomas į nedidelius indelius ir dedamas į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų (bet tik labai lengvai, sustingti neturi).

Tiekiant ant viršaus užberiama šaltyje džiovintų uogų.

Nauja rubrika – „La Maistas #ISNAMU“

„La Maistas“ žiūrovų laukia netikėtumas – laidoje atsiranda nauja rubrika #ISNAMU, kurioje laidos šefai iš savo namų virtuvių demonstruos, kaip pasigaminti skanius, nesudėtingus patiekalus iš to, ką turite savo šaldytuvuose ir spintelėse.

Šį kartą T. Rimydis iš savo virtuvės demonstruos, kaip išsikepti grikių pyragą su obuoliais, o V. Blauzdavičius pasiūlys pasigaminti sočią vakarienę – Suomišką bulvių ir sūrio apkepą.

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių