Quantcast

Premjeras kviečia investuoti Silicio slėnio rizikos kapitalistus

Tęsdamas darbo vizitą JAV, ministras pirmininkas Andrius Kubilius Kalifornijos Silicio slėnyje prie San Francisko susitiko su viena įtakingiausių grupių IT sektoriuje – su svarbiausiais rizikos kapitalo asociacijos „Accel Partners“ nariais ir kitais investuotojais į IT.

„Accel Partners“ grupės nariai ir jai artimi investuotojai valdo ne vieną garsią IT bendrovę – tarp jų „MySpace“, „Walmart.com“, „Macromedia“. Susitikime dalyvavo ir Henris Mossinacas, kuris investavo į „Facebook“, kai šis buvo dar nežinoma, pradedanti bendrovė.

Premjeras A. Kubilius investuotojus pakvietė atkreipti dėmesį į Lietuvą – kvalifikuotų ir daugiakalbių žmonių šalį su viena geriausių IT infrastruktūrų Europoje ir pasaulyje. Pasak Premjero, Lietuva yra ideali vieta investuoti rizikos kapitalui, nes tai yra „investicijos į drąsą, o Lietuvos IT sektoriuje drąsių idėjų netrūksta“.

„Accel Partners“ investuotojai susidomėjo Lietuvos Vyriausybės pateiktu pradedančių, bet perspektyvių lietuviškų IT įmonių sąrašu ir džiaugėsi, kad bus iš ko rinktis.

Tarp susitikimo dalyvių buvo ir vienintelės lietuviško kapitalo įmonės, turinčios savo biurą JAV mokslo ir technologijų lopšyje – Silicio slėnyje, „GetJar“ įkūrėjas ir vadovas Ilja Laursas. Mobilių telefonų žaidimus kūrusi maža bendrovė „GetJar“ iškilo po to, kai į ją investavo rizikos kapitalo investuotojas Richis Wongas, priklausantis „Accel Partners“ grupei.

„Premjero Andriaus Kubiliaus vizitas yra labai svarbus Lietuvos įvaizdžio stiprinimui. Apie mūsų šalį JAV kompanijos žino mažai, todėl jas reikia šviesti, informuoti apie investavimo galimybes Lietuvoje ir siūlyti savo lankstumą bei individualią pagalbą. Tikiu, kad Premjero susitikimai turės apčiuopiamų rezultatų“, – sakė I. Laursas.

Pristatydamas Lietuvos smulkių aukštųjų technologijų, alternatyvios energijos, informacinių technologijų įmonių gausą, pasiekimus ir potencialą, Ministras Pirmininkas A. Kubilius pastebėjo, kad „GetJar“ yra geras pavyzdys, jog skatinant inovacijas informacinių ir aukštųjų technologijų srityje, reikia aktyviau įsitraukti į tarptautines programas, kurios atveria šaliai galimybes parduoti savo idėjas ir padeda sukurti pavyzdinius tarptautinius verslus.

Investuotojai pastebėjo, kad Lietuvos IT potencialas – dar per mažai žinomas, todėl reikia nemažai nuveikti siekiant plačiau paskleisti investuotojus dominančią informaciją. Kartu investuotojai pasidžiaugė, kad Lietuvos Premjero vizitas būtent tai ir daro.

Susikimo metu aptartos ir galimybės steigti Lietuvos atstovybę Silicio slėnyje, kuri padėtų skleisti informaciją ir pritraukti investicijas į IT sektorių.

Be „Accel Partners“ susitikime taip pat dalyvavo rizikos kapitalo kompanijų „RedPoint Ventures“, „Foundation Capital“, „Hummer Winblad Ventures“, „Sierra Ventures“ bei kitų atstovai.


Šiame straipsnyje: silicio slėnisgetjar

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių