Quantcast

„Office 2010“ bus susietas su „LinkedIn“, „Facebook“ ir „MySpace“

„Microsoft“ kuriamos biuro programinės įrangos paketas „Office 2010“ susietas su populiariausiais pasaulyje socialiniais tinklais „LinkedIn“, „Facebook“ ir „MySpace“. 

Naudodamiesi programoje „Outlook 2010“ įdiegtu įrankiu „Outlook Social Connector“ vartotojai  galės lengvai valdyti socialiniuose tinkluose pateiktus asmeninius duomenis, paskelbti žinutes ar gauti naujausią informaciją apie draugus ir jų būsenos atnaujinimus.

„Lietuvių skaičius interneto socialiniame tinkle „Facebook“ sparčiai didėja,  o verslo pasaulis senokai kuria savo ryšių tinklus „LinkedIn“ portale. Dabar šie socialiniai tinklai, vartotojo kontaktai ir bendravimo galimybės bus patogiai pasiekiamos per naująją „Outlook 2010“ programą, kuri iš elektroninio pašto ir dienotvarkės valdymo programos virsta ryšių ir bendravimo centru kompiuteryje“, – teigia bendrovės „Microsoft Lietuva“ produktų rinkodaros ir verslo planavimo vadovas Aleksandras Golod.

Šiuo metu „Facebook“ socialiniame tinkle vartotojų skaičius iš Lietuvos siekia daugiau nei 300 tūkst.; „LinkedIn“ tinkle yra daugiau nei 30 tūkst. lietuvių anketų. Per „Outlook 2010“ programą vartotojai taip pat galės pasiekti savo „MySpace“ anketą ir draugus bei naudotis „Microsoft Live“ įrankiais internete: tinklaraščio rašymo platformomis, vaizdo ir nuotraukų talpinimo paslaugomis.

Interneto naršyklės nebeprireiks

Naudodami „Outlook Social Connector“ „LinkedIn“ tinklo nariai gautuose laiškuose galės matyti kitų žmonių informacijos atnaujinimą, nuotraukas. Jei kuris vartotojas iš turimo kontaktų sąrašo pakeis savo kontaktinę informaciją „LinkedIn“ tinkle, automatiškai pasikeis duomenys ir „Outlook 2010“ programoje, todėl vartotojai visada turės naujausius duomenis.

„Facebook“ ir „MySpace“ vartotojai galės susieti savo draugų naujienas ir jų siunčiamus laiškus, kurie ateina į „Outlook 2010“ programą, gauti naujausius draugų būsenų pakeitimus ir nuotraukas. „Naudodamiesi naujuoju „Outlook 2010“ funkcionalumu vartotojai galės taupyti laiką ir patogiai derinti verslo bei asmeninę komunikaciją. Nuo šiol atnaujinta informacija apie verslo partnerius, kolegas ir draugus „Outlook“ vartotojus pasieks žymiai greičiau,“ – sako Aleksandras Golod. Pasirodžius galutinei „Office 2010“ versijai, vartotojai „Outlook Social Connector“ įrankį ras jau įdiegtą į „Outlook 2010“ programą, beliks susieti savo turimas „LinkedIn“, „Facebook“ ar „MySpace“ anketas.

Galimybė išbandyti jau dabar

Visas naujojo biuro programinės įrangos paketo „Office 2010“ funkcijas, tarp jų ir „Outlook Social Connector“, galima išbandyti nemokamai dar iki jo pasirodymo parduotuvėse. Visi norintys gali parsisiųsti „Office 2010 beta“ versiją iš „Microsoft“ interneto svetainės.  Papildomai dar reikia įdiegti naujausią „Outlook Social Connector“ versiją (ją galima rasti „Microsoft Download Center“ puslapyje) ir susieti turimą „LinkedIn“ anketą.

Pasak Aleksandro Golodo,  „Office 2010 beta“ yra sėkmingiausia iš visų kada nors buvusių „Microsoft Office“ beta versijų. Lyginant su „Office 2007“ versija, naujoji sulaukė dvigubai didesnio vartotojų susidomėjimo. Jau dabar apie 4,5 mln. žmonių naudoja „Office 2010 beta“ versiją, kasdien įvyksta apie 50 tūkst. šios programos atsisiuntimų ir įdiegimų. „Office 2010“ beta versija laisvam parsisiuntimui ir bandymams buvo pristatyta praėjusių metų lapkričio mėnesį.

Pasiekiamas kompiuteryje, telefone, interneto naršyklėje

Šių metų birželio 15 d. pasirodysiančio „Office 2010“ programų paketo naujovės bus naudingos ir verslo atstovams, ir namie kompiuteriu besinaudojantiems vartotojams. Be patobulintos vartotojo sąsajos, naujo lygio informacijos atvaizdavimo ir paprastesnės prieigos prie reikalingų įrankių „Office 2010“ užtikrins neribotą programų pasiekiamumą. Reikalingus dokumentus vartotojai galės peržiūrėti, saugoti ir redaguoti ne tik savo kompiuteriuose, bet ir naudodamiesi išmaniuoju telefonu ar iš bet kurio kito kompiuterio per interneto naršyklę.

Pasak „Microsoft Lietuva“ atstovo A.Golodas, toks neribotas dokumentų ir programų pasiekiamumas leis sukurti ar atnaujinti dokumentus bet kuriuo metu iš bet kurios vietos. „Svarbiausia naujiena yra galimybė dokumentus tvarkyti tiesiogiai internete. Vartotojams tereiks naudojantis interneto naršykle prisijungti prie savo „Microsoft Live“ paskyros, kurioje jis galės laisvai dirbti ir dalintis dokumentais“, - teigė A.Golodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių