Quantcast

WiMAX ryšys - jau penkiuose šalies miestuose

Bendrovė "Lietuvos radijo ir televizijos centras" (Telecentras), šalyje diegianti WiMAX tinklą, šia technologija paremto interneto "Mezon" paslaugas pradėjo teikti jau penktame Lietuvos mieste – Kaune.

„Sparčiai diegdami WiMAX ryšį mes siekiame, kad belaidžio interneto "Mezon" paslaugos kuo greičiau būtų prieinamos visiems mūsų šalies gyventojams ir kad šiuo moderniu ryšiu būtų galima naudotis visiškai nevaržomai. Išskirtinį dėmesį skirsime verslo sektoriui. Įmonėms ruošiame itin naudingas bendradarbiavimo sąlygas teikiant kokybiškas ir konkurencingas paslaugas bei siūlant novatoriškus sprendimus“, – teigė Telecentro techninės plėtros direktorius Gediminas Būdvytis.

WiMAX tinklą Telecentras diegia bendradarbiaudamas su pasaulio telekomunikacijų gamybos lydere Korėjos įmone „Samsung Electronics”.

Lietuvoje viešintis „Samsung Electronics“ atstovas, WiMAX technologijų skyriaus viceprezidentas Jamesas Choi mano, kad pažangiausias duomenų perdavimo tinklas atvers daug naujų galimybių Lietuvos vartotojams, ir netrukus pasirodys įvairių paslaugų verslui, švietimui, viešajam ir privačiam sektoriui.

Pažangusis internetas nuo kovo pradžios veikia Vilniuje, balandį komercinės "Mezon" paslaugos pasiekė Panevėžį ir Nidą, nuo gegužės vidurio jos teikiamos Šiauliuose. Planuojama, kad 2010-ųjų pabaigoje WiMAX ryšys veiks visoje šalyje.

Pirmaisiais komercinės veiklos metais Telecentras planuoja pritraukti dešimtis tūkstančių interneto "Mezon" klientų. Įdiegus 4G ryšį visoje Lietuvos teritorijoje, tikimasi dar didesnio vartotojų skaičiaus augimo.


Šiame straipsnyje: wimaxtelecentras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Piktas iš Vilniaus

Piktas iš Vilniaus portretas
Tegul tik padaro, kad visame mieste veiktų, ne tik centre, o po to jau gali girtis, kad įdiegė. Bo Baltupiuose kažkodėl negaudo to WiMAX.

LRTC

LRTC portretas
Televizininkai, maža to, kad neskaidriai išlošėte konkursą, dabar dar mėtote biudžeto lėšas reklamai. Laikas uždaryti tą jūsų Šaraškino kontorą.

Vardas

Vardas portretas
Kai aš pasiskaičiau, kokia kenksminga WiMax spinduliuotė, kad ji stipresnė už WiFi spinduliuotę iki keliolikos kartų, tai praėjo noras turėti WiMax namuose. Nebent modemą statyti kur nors už lango lauke...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių