Quantcast

„WhatsApp“ žinutės bus apsaugotos net nuo programišių

  • Teksto dydis:

Vyriausybėms vis dažniau reikalaujant skaitmeninės informacijos ir vis didėjant programišių keliamai grėsmei, "Facebook" priklausanti populiari išmaniesiems telefonams skirta susirašinėjimo programėlė "WhatsApp" įdiegė visuotinį visų rūšių pranešimų, kuriais keičiasi 1 mlrd. šios taikomosios programos naudotojų, šifravimą.

Tai reiškia, kad visi pranešimai, įskaitant rašytines ir balso žinutes, taip pat nuotraukas, vaizdo įrašus ir kt., juos išsiunčiant bus automatiškai šifruojami.

"Idėja yra paprasta: jūs siunčiate pranešimą ir jį gali perskaityti tik tas žmogus, kuriam jūs jį nusiuntėte. Pranešimo turinio negali sužinoti niekas – nei kibernetiniai nusikaltėliai, nei programišiai, nei despotiški režimai. Netgi mūsų įmonė", - savo tinklaraštyje parašė "WhatsApp" steigėjai Janas Koumas (Janas Kumas) ir Brianas Actonas (Brajenas Aktonas).

Naujovė bus prieinama visiems naudotojams parsisiuntus paskutinę programėlės versiją ir nereikės atlikti jokių papildomų veiksmų. Šifravimui panaudotas nekomercinės organizacijos "Open Whisper Systems" sukurtas algoritmas.

Kijeve 1976 metais gimęs J. Koumas pažymėjo, jog yra asmeniškai suinteresuotas saugoti naudotojų privatumą.

"Užaugau Sovietų Sąjungoje, komunistinio režimo valdymo laikais, ir žodžio laisvės nebuvimas buvo viena iš priežasčių, kodėl mano tėvai persikėlė į JAV", – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių