Quantcast

Iškilmingai įteiktos Lietuvos mokslo premijos

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo iškilmingoje 2018 metų Lietuvos mokslo premijų įteikimo ceremonijoje Mokslų akademijos salėje.

„Esate mūsų didžausi šalies intelektualai, kurių darbai aiškai rodo, koks būtinas valstybei mokslas. Todėl nuoširdžiai džiaugiuosi galėdamas Jums šiandien įteikti šias premijas, - sakė premjeras. – Prieš metus, stovėdamas ant šios scenos ir žvelgdamas į mokslo bendruomenę, vyliausi, kad dėl Vyriausybės darbų po metų šioje salėje matysiu daugiau šypsenų. Tikiuosi, kad mums pavyko, ir sąlygos mokslininkams per šiuos metus pagerėjo. Nes mes siekiame, kad pirmiausia jūs galėtumėte galvoti apie mokslą, o ne buitį.“

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad visos mokslo sritys Lietuvai yra vienodai reikšmingos ir būtinos, net jei vienais ar kitais metais kurios nors srities mokslininkai nėra apdovanoti. Jis pažymėjo, kad svarbiausia, jog mokslininkų bendruomenė pati įvertina savo darbus ir tarpusavyje susitaria, kurie iš jų yra vertingiausi. Ministras Pirmininkas palinkėjo mokslininkų bendruomenei darnos ir gebėjimo įsiklausyti į vieni kitus.

Ministras Pirmininkas S.Skvernelis pasveikino mokslo premijos laureatus su aukštais pasiekimais ir pakvietė juos toliau dirbti Lietuvai, garsinti jos vardą, o Vyriausybė pasistengs, kad mokslininkų darbo sąlygos toliau gerėtų.

Fizinių mokslų srityje mokslo premijos paskirtos Arnoldui Deltuvai ir Vidmantui  Gulbinui, biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srityse Viliui Jonui Grabauskui, Jūratei Klumbienei, Vaivai Lesauskaiei, Janinai Petkevičienei, Abdonui Tamošiūnui, Feliksui Jankevičiui, Sonatai Jarmalaitei, technologijos mokslų srityje Vytautui Ostaševičiui, Arvydui Palevičiui, Rimvydui Gaidžiui, Rolanui Daukševičiui, Giedriui Janušui, Vytautui Jūrėnui.

Lietuvos mokslo premijos skiriamos už reikšmingus fundamentinius ir taikomuosius mokslinių tyrimų ir eksperimentinės (socialinės, kultūrinės) plėtros darbus. Kasmet skiriamos ne daugiau kaip 7 Lietuvos mokslo premijos, Lietuvos mokslo premijos dydis – 780 bazinių socialinių išmokų (29 640 eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moteris

Moteris portretas
Kaip smagu LSMU koleges matyti apdovanotas - šaunios mokslininkės, labai intelektualios moterys. Sveikatos ir sėkmės.

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Geofizikos, klimatologijos ir lituanistikos srityje, pretenduoju gauti premiją už TREČIOJO ir KETVIRTOJO ŽEMĖS AŠIES FIZINIŲ JUDĖJIMŲ ATRADIMĄ! rzubinas@gmail.com Kaunas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių