Quantcast

Pasaulyje sutriko „Facebook“, „Instagram“ ir „WhatsApp“ veikla

Pirmadienio vakarą pasaulyje sutriko didžiųjų socialinių tinklų, įskaitant „Facebook“ ir „Instagram“ bei susirašinėjimo programėlę „WhatsApp“, veikla.

Šie sutrikimai potencialiai paveikė dešimtis milijonų vartotojų.

Įprasta, kad svetainių ir programų veikimas kartais sutrinka, tačiau pasauliniu mastu tai yra retas dalykas.

Populiariausių socialinių tinklų veiklą bei sutrikimus fiksuojanti svetainė „DownDetector“ rodo, kad problemos fiksuojamos itin gausiai apgyvendintose vietovėse, tokiose kaip Vašingtonas ir Paryžius.

Vartotojai taip pat pranešė negalintys pasiekti „Facebook“ Kalifornijoje, Niujorke ir Europoje.

Pirmieji pranešimai apie sutrikusią veiklą pasirodė apie 15 val. 45 min. Grinvičo (18 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

„Mes žinome, kad kai kuriems žmonėms kyla sunkumų pasiekiant mūsų programas ir produktus“, – per „Twitter“ parašė „Facebook“ atstovas spaudai Andy Stone'as (Endis Stounas).

Bendrovė sakė bandanti atkurti prieigą, tačiau nenurodė, kas galėjo sukelti sutrikimus.

„Facebook“ kol kas nepateikė daugiau komentarų apie šias problemas.

Apie veiklos sutrikimus pranešta praėjus dienai po to, kai savo tapatybę atskleidė viena moteris, nutekinusi didelį kiekį dokumentų, atskleidžiančių, kad socialinį tinklą „Facebook“ valdančiai bendrovei buvo žinoma, jog jos produktai kursto neapykantą ir kenkia vaikų psichinei sveikatai.

Ajovoje dirbanti 37 metų duomenų mokslininkė Frances Haugen (Fransis Hogen) yra bendradarbiavusi su tokiomis įmonėmis kaip „Google“ ir „Pinterest“, bet duodama interviu JAV televizijai CBS ji sakė, kad darbas su „Facebook Inc.“ jai paliko „reikšmingai blogesnį“ įspūdį negu bet kuri kita bendrovė.

Didžiausia pasaulyje socialinių tinklų platforma atsidūrė skandalo centre, kai F. Haugen, anksčiau buvusi neįvardyta pranešėja, pasidalijo įgytais dokumentais su JAV įstatymų leidėjais ir dienraščiu „The Wall Street Journal“. Iš šios medžiagos esą galima spręsti, kad „Facebook“ žinojo, jog jos produktai, įskaitant socialinį tinklą „Instagram“, daro žalą mergaitėms.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

By. Rka paklojęs

By. Rka  paklojęs  portretas
WALIOOO...Naccc. hui šytas şudas reikalyngas???? Naudos kaip iš ožio grietineles :-))))) AŠ gaidyškom programim nenaudoju, bewiltiškos!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Cenzūrinę snukiaknygę užcenzūravo...

Anonimas

Anonimas portretas
Pagaliau žmonės pailsės nuo feisbuko, pagaliau išsimiegos, pagaliau ramiai pavalgys, net nusišiks ramiai :D , pagaliau pamatys kad paroj net 24h .. Juokinga, nebegali zmones pasiskusti facebooke kad uzblokuotas facebookas :D
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių