Quantcast

Siekdamas mažinti spaudimą, „Facebook“ kai kur neberodo patiktukų skaičiaus

Socialinis tinklas „Facebook“ penktadienį paskelbė pradėjęs slėpti paspaudimų „patinka“ po Australijoje skelbiamais įrašais skaičius ir nurodo, kad šiuo bandymu siekia mažinti socialinį spaudimą.

Vartotojai šioje šalyje nuo penktadienio taip pat negali matyti reakcijų ir klipų peržiūrų skaičių kitų žmonių įrašuose, bet galės matyti, kaip kiti žmonės reaguoja į jų pačių įrašus.

Vėliau ši praktika gali būti pradėta taikyti ir visame pasaulyje.

„Nenorime, kad „Facebook“ būtų kaip varžybos, – sakoma bendrovės pareiškime. – Tai bandymas. Jis parodys, kaip žmonės reaguoja į šį naują formatą. Tikimės su laiku iš to pasimokyti ir išsiaiškinti, ar galime taikyti tai plačiau.“

Feisbuku visame pasaulyje naudojasi daugiau kaip milijardas žmonių, bet ši socialinės žiniasklaidos milžinė patiria vis didesnį spaudimą kovoti su platformos poveikiu psichinei sveikatai.

Australijoje penktadalis vaikų praneša patyrę patyčias internete, nurodo šalies elektroninio saugumo komisaras.

Problema šalies dėmesį patraukė pernai, kai viena 14-metė, nusifilmavusi garsios australų skrybėlių kompanijos reklamose, dėl patyčių internete nusižudė.

„Facebook“ sprendimas buvo priimtas po to, kai liepą bendrovė pradėjo slėpti patiktukus kitoje savo socialinės žiniasklaidos platformoje – „Instagram“.

Tai, kas prasidėjo „Instagram“ bandymu Kanadoje, vėliau buvo pradėta taikyti Australijoje, Brazilijoje ir keliose kitose didelėse rinkose.

„Facebook“ bandymas vadinamas „ribotos apimties testu“, kad bendrovė galėtų „įgyti tam tikrų pirminių žinių“.

„Nors tai buvo bandoma „Instagram“, „Facebook“ ir („Instagram“) yra skirtingos platformos ir mes tikriausiai pamatysime kitokius šio bandymo duomenis“, – nurodė bendrovė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių