Quantcast

Rusijos sunkiosios nešančiosios raketos „Angara“ antrasis paleidimas įvyko sėkmingai

Rusija pirmadienį antrąkart paleido savo naująją sunkiąją nešančiąją raketą „Angara“, praėjus šešeriems metams po jos pirmojo starto.

„Angara“ yra pirmoji sunkioji nešančioji raketa, sukonstruota Rusijoje po Sovietų Sąjungos subyrėjimo.

Valstybinė kosmoso agentūra „Roskosmos“ paskelbė, kad naujos kartos raketa „Angara A5“ buvo 5 val. 50 min. Grinvičo (7 val. 50 min. Lietuvos) laiku sėkmingai paleista iš Plesecko kosmodromo Rusijos šiaurėje, nešdama krovinio maketą.

Po starto praėjus 12 min. 28 sek. „orbitinis blokas, sudarytas iš viršutinės pakopos „Briz M“ ir kosminio aparato krovinio maketo, atsiskyrė nuo nešėjos trečiosios pakopos“, sakoma „Roskosmos“ pranešime.

Agentūros vadovas Dmitrijus Rogozinas pasveikino šią žinią, per „Twitter“ paskelbęs raketos nuotrauką ir parašęs: „Ji skraido, velniai rautų!“

Sunkiosios „Angara“ ankstesnis startas įvyko 2014 metų gruodžio pabaigoje. Lengvesnės modifikacijos raketa buvo išbandyta tų metų liepą..

„Angara“, pavadinta į Baikalo ežerą įtekančios Sibiro upės vardu, yra pirmoji iš nešančųjų raketų, sukurtų po Sovietų Sąjungos subyrėjimo.

Šios klasės raketos turi paleisti 7-ame dešimtmetyje sukonstruotas raketas „Proton“, kurias leidžiant pastaraisiais metais įvyko keletas apmaudžių nesėkmių.

Prezidentas Vladimiras Putinas viliasi, kad naujos nešančiosios raketos padės atgaivinti Rusijos kosmoso pramonę ir sumažins priklausomybę nuo kitų buvusių sovietinių respublikų.

Pareigūnai sako, kad „Angara“ ekologiškesnė už jos pirmtakę, nes yra varoma deguonimi ir žibalu, pakeitusiu anksčiau naudotą itin toksišką heptilą.


Šiame straipsnyje: AngararaketaRoskosmosbandymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

>Šaudyti tokius žurnaliugas

>Šaudyti tokius žurnaliugas portretas
O kam Lietuvos žurnaliugai geografija? Svarbu, kad propagandą gerai varytų.

Šaudyti tokius žurnaliūgas

Šaudyti tokius žurnaliūgas portretas
Apsišikę troliai, nežinantys geografijos duskite. Žurnalistas idiotas,- Raimondas Čiuplys, BNS. Jam Turbūt ir Nemunas išteka iš Kuršių Marių... „Angara, pavadinta į Baikalo ežerą įtekančios Sibiro upės vardu". Nemoka imbecilas net iš anglų kalbos išsiversti...

> KONSERVŲ m a ž a r a š t i skaitytojau,

> KONSERVŲ m a ž a r a š t i  skaitytojau, portretas
ko gero , esi senai PRIKAKOJĘS kelnes ir n e j a u t i būdamas pasmirdusiame OŽIO tvarte
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių