Quantcast

Rusija paleido į TKS krovinių kapsulę „Progress“

Rusija ketvirtadienį paleido raketą „Sojuz 2.1a“, nešančią krovinių kapsulę „Progress MS-15“, gabenančią atsargų Tarptautinei kosminiai stočiai (TKS), pranešė šalies kosmoso agentūra „Roskosmos“.

Nešančioji raketa 17 val. 26 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku sėkmingai startavo iš Rusijos Baikonuro kosmodromo Kazachstane. Keliomis minutėmis vėliau krovinių kapsulė atsiskyrė nuo raketos trečiosios pakopos.

„Progress“ gabena į TKS 2,6 tonos krovinių, įskaitant daugiau kaip 600 kg kuro ir 420 kg vandens, taip pat deguonies ir kitų atsargų.

„Roskosmos“ nurodė, kad kapsulė su orbitine stotimi turėtų susijungti jau 20 val. 47 minutės.

Šiuo metu TKS įgulą sudaro Rusijos kosmonautai Anatolijus Ivanišinas ir Ivanas Vagneris, taip pat amerikiečiai astronautai Chrisas Cassidy (Krisas Kesidis), Dougas Hurley (Dagas Herlis) ir Bobas Behnkenas (Bobas Benkenas).

D. Hurley ir B. Behnkenas į TKS atskrido gegužės 30-ąją iš JAV startavusiu bendrovės „SpaceX“ erdvėlaiviu „Crew Dragon“ per misiją, užbaigusią beveik devynerius metus trukusį laikotarpį, kai NASA astronautai būdavo skraidinami į kosmosą tik Rusijos raketomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
saunuoliai!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių