Quantcast

Rusija ketina į Mėnulį paleisti zondą

Rusija kitų metų rudenį į Mėnulį ketina nusiųsti kosminį zondą. Starto data yra 2021 metų spalio 1-oji, sakė Igoris Mitrofanovas iš Rusijos mokslų akademijos kosmoso tyrimo instituto, jį cituoja agentūra „RIA Novosti“. Zondas „Luna 25“ pietinėje Žemės palydovo pusėje tyrinės grunto sandarą ir egzosferą.

Rusija po dešimtmečio nori nusiųsti į Mėnulį pirmuosius kosmonautus. Pernai Kinija tapo pirmąja šalimi, nutupdžiusia zondą nematomoje Mėnulio pusėje.

Raketų tyrėjas Valerijus Timošenka iš Maskvos Baumano technikos instituto sakė, kad, paleisdama zondą, Rusija tikisi naujos informacijos, pavyzdžiui apie Mėnulio kilmę ar galimus mineralus.

„Nėra gerai atsilikti nuo kitų šalių“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Luna 25zondasmėnulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Galetu ruskiai visi isskrist i menuli.

anonimui nuo koronos

anonimui nuo koronos portretas
Mulki nedapis...as,ruskiu draugeliai kinai esdami siksnosparnius,gyvates ir komunizmo patiekalus paleido i zmonija virusa, Tau paskutinioji ir neuzilgo,tad apsiramink,susitaikyk su neisvengiamybe,gal ir bus atleista.

Anonimas

Anonimas portretas
Rusų nereikia pulti. Pulkit kas atnešė koronę, o atnešė jūsų išsvajoti vakarai. Kurie nori apsivalyti nuo ubagiškų šalių. Ir Anglija paliko durna Briuselį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių