Quantcast

Prancūzų išradėjas pristato išlankstomą biotualetą

Bidė išradę ir pisuarus išpopuliarinę prancūzai gali džiaugtis dar vienu išradimu - aplinkos neteršiančiais nešiojamais biotualetais.

Prancūzas Laurent Helewa (Loranas Heleva) lengvą, paprastai sudedamą ir nešiojamą tualetą sukūrė po to, kai uragano Katrinos iš namų išvaryti žmonės savaitę buvo priversti gyventi susigrūdę beveik be jokių patogumų stadione.

"Šis dalykas yra tabu, bet labai naudingas gamtinių nelaimių atvejais", - sakė išradėjas Tarptautinėje išradimų parodoje Ženevoje, kaip pavyzdį nurodydamas neseniai vykusius žemės drebėjimus Japonijoje ir Haityje, per kuriuos namų neteko dešimtys tūkstančių žmonių.

"Didžiausia problema yra prisibrauti iki tualeto. Jeigu tai nepavyksta, žmonės savo reikalus atlieka bet kur, o tada gali kilti tokios epidemijos kaip cholera", - sakė gydytojo išsilavinimą turintis L.Helewa.

Maždaug du kilogramus sveriantis biotualetas iš tiesų yra kartono gabalas, per minutę sulankstomas į kėdutės pavidalo dėžutę, kurios viduje dedami plastikiniai maišeliai su skysčius sugeriančia medžiaga.

Drąsiai ant tualeto pavyzdžio užsilipęs išradėjas sakė, kad visuomeniniam naudojimui skirtas tualeto modelis gali išlaikyti 200 kg svorį ir būti naudojamas po 20 valandų per dieną. Ją išbandė ne vienas kariškių dalinys.


Šiame straipsnyje: biotualetaswcTualetasišradimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių