Quantcast

Prancūzijos mokyklose bus uždrausti telefonai

Pradinio lavinimo mokyklose Prancūzijoje ketinama uždrausti naudotis mobiliaisiais telefonais. Be to, mobiliojo ryšio bendrovės turės pasiūlyti įrenginių, kurie galės siųsti ir priimti tik trumpąsias žinutes, taip pat telefonų, kurie gali veikti tik su ausinėmis. Tokiu būdu siekiama apsaugoti vaikus nuo galimų pavojų sveikatai.

Vis dėlto aktyvistų grupės tvirtino, kad tokios priemonės per menkos įvertinus šių įrenginių keliamą grėsmę sveikatai. Buvo reikalaujama, kad valdžia apskritai uždraustų naudotis mobiliaisiais telefonais vaikams iki 14 metų, taip pat nustatytų apribojimus mobiliojo ryšio antenų galiai ir įrengimo vietoms.

Prancūzijos valdžia draudimus įvedė remdamasi tarptautiniu tyrimu, kurio galutinius rezultatus ketinama paskelbti šį rudenį. Toks sprendimas sulaukė nemenkos reakcijos iš visuomenės, kuri dabar reikalauja, kad mobiliojo ryšio bendrovės nuimtų ant mokyklų, ligoninių ir gyvenamųjų namų sumontuotas antenas. Kelios Prancūzijos bibliotekos savo patalpose jau išjungė belaidį ryšį.

Be to, į gyventojų pusę stoja ir teismai, kurie liepia mobiliojo ryšio bendrovėms išmontuoti antenas gyvenamosiose zonose, kurių gyventojai baiminasi dėl savo sveikatos. Nors tokie sprendimai nėra pagrįsti jokiais įrodymais, Prancūzijos teismai teigia, kad jie vadovaujasi atsargumo principu.

Apskritai galutinio atsakymo dėl mobiliųjų įrenginių poveikio sveikatai kol kas nėra. Įtariama, kad jų skleidžiamos elektromagnetinės bangos gali tapti nemigos, galvos skausmų, nuovargio ar net vėžio priežastimi. Tačiau įvairių iki šiol atliktų tyrimų duomenis prieštaringi, dažnai, kas nustatoma viename tyrime, paneigiama kitame. Pagrindinė priežastis ta, kad žmonės dar palyginti neseniai pradėjo naudotis belaidėmis technologijomis, o jų poveikis sveikatai gali pasijausti tik po 20, 30 ar 40 metų.


Šiame straipsnyje: telefonasgrėsmė sveikatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
visi atgal į akmens amžių

Praeivis

Praeivis portretas
Vis su nostalgija pamenu, koks ramus buvo gyvenimas iki mobilkų eros. Nerado namie ir viskas, į miška nepaskambinsi - buvo galima ramiai jaustis bent laisvalaikiu. Ne darbo metu telefono praktiškai nesinešioju, tiek sugebėjo įkyrėt.

marazas

marazas portretas
Praeiviui: visiškai pritariu. Nors tuomet buvau dar vaikas, bet apie tai būtent ir straipsnis :) Išties buvau laimingas, o kodėl, tai turbūt kiekvienas supras, kas pamena tuos laikus. O jeigu prie temos. Tai vaikams reikia tikrai riboti naudojimąsį mobiliaisiais. Ypač mokyklose.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių