Quantcast

Penkios didžiausios klaidos perkant šaldytuvą

  • Teksto dydis:

Tinkamo šaldytuvo pasirinkimas – tai ilgalaikė investicija, todėl labai svarbu, kad šis pirkinys būtų gerai apgalvotas. Gerai pasirinktas šaldytuvas – tai visada šviežio maisto garantija, sutaupyti pinigai ir, žinoma, patenkinti namiškių veidai. Didžiulė šaldytuvų gamintojų įvairovė lemia, kad ne visada lengva rasti tinkamą įrenginį. Kaip išvengti nusivylimo? Varle.lt buitinės technikos ekspertai pateikia penkias didžiausias klaidas renkantis naują šaldytuvą.

1. Per didelės talpos šaldytuvas

Pirmoji klaida – blogai įvertinta reikalinga šaldytuvo talpa. Standartiškai vienam asmeniui pakankama šaldytuvo (be šaldiklio) talpa yra apie 120 litrų. Kiekvienam kitam šeimos nariui ši talpa turėtų būti padidinta dar 30 litrų. Pavyzdžiui, trijų asmenų šeimai tai bus 180 litrų talpos šaldytuvas, keturių asmenų namų ūkiui – 210 litrų. Vertėtų pažymėti, kad kuo daugiau šaldytuve laikoma produktų, tuo jis efektyviau veikia. Jei laikoma po kelis produktus beveik tuščiuose stalčiuose, energija bus eikvojama oro šaldymui. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad kuo didesnė šaldytuvo talpa, tuo didesnės elektros energijos sąnaudos.

2. Netinkamų matmenų šaldytuvas

Dažniausiai virtuvėje kiekvienas ploto centimetras yra aukso vertės. Todėl vietą šaldytuvo pločiui reikėtų rinktis milimetrų tikslumu. Vertėtų prisiminti, kad šaldytuvo įrengimas yra labai svarbus. Nerekomenduojama jo statyti šalia orkaitės, viryklės ar šildytuvo. Šaldytuvą siūloma pastatyti tamsesnėje vietoje ir atitinkamu atstumu nuo sienos. Tai užtikrins tinkamą prietaisą aušinančio oro srautą (tai susiję su įmontuojamais šaldytuvais). Renkantis šaldytuvą svarbi durų atidarymo pusė. Neatsižvelgimas į šį aspektą gali tapti nemenka problema, kurią pastebėsite tik tada, kai prijungsite šaldytuvą prie elektros šaltinio.

3. Neekonomiškas šaldytuvas

Šaldytuvo neekonomiškumas gali turėti kelis aspektus. Pirmiausia, tai gali būti susiję su pigaus žemos energijos efektyvumo klasės šaldytuvo įsigijimu. Atsižvelgiant į tai, kad įprastai šaldytuvas perkamas 5-10 metų laikotarpiui, tai pakankamai reikšmingas aspektas. Antra, neekonomiškumo priežastis gali būti ,,No Frost“ sistemos trūkumas. ,,No Frost“ užkerta kelią šerkšno formavimuisi ant šaldytuvo sienelių – net 5 mm ledo sluoksnis šaldiklyje elektros energijos sąnaudas padidina 10 proc.

4. Jūsų poreikiams nepritaikytas šaldytuvas

Kita dažnai pasitaikanti klaida – šaldytuvo, neatitinkančio specialių namiškių poreikių, pasirinkimas.  Pavyzdžiui, jei jūsų šeimoje vartojama daug vaisių ir daržovių, jums pravers didelis apatinis stalčius. Dažnai išvažiuojantiems atostogauti bus naudinga šaldytuvo funkcija ,,Atostogos“. Vieniems labai svarbu, kad būtų įmontuota neuždarytų durų signalizacija. Kitiems gali būti reikšminga šaldiklio padėtis. Žinant konkrečius savo poreikius tikrai rasite modelį, kuris 100 proc. juos atitiks.

5. Temperatūros problemos

Pagrindinė šaldytuvo funkcija – žemų temperatūrų, leidžiančių saugiai laikyti maisto produktus, generavimas. Todėl reikėtų atkreipti dėmesį į tokius parametrus kaip užšaldymo galia bei šaldytuvo efektyvumas ir temperatūros palaikymas dingus elektrai. Pirmasis parametras nusako, kiek kilogramų galima užšaldyti per parą. Antrasis informuoja apie tai, kiek laiko šaldytuvas palaikys tinkamą temperatūrą nutrūkus elektros energijos tiekimui.

Norint išvengti klaidų renkantis šaldytuvą reikėtų labai gerai pagalvoti apie savo poreikius ir kuo konkrečiau juos apibrėžti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių