Quantcast

Penki svarbiausi dalykai, kurių negalima pamiršti renkantis spausdintuvą mokiniui

  • Teksto dydis:

Gali pasirodyti, kad spausdintuvas jau nėra tas būtinai reikalingas įrenginys, koks buvo dar prieš porą metų, tačiau nepaisant internetinių paslaugų plėtros, populiaraus duomenų saugojimo debesyje bei nešiojamų duomenų laikmenų paplitimo, yra nemažai situacijų, kad jis tiesiog nepakeičiamas. Kaip moksleiviui išrinkti tinkamą spausdintuvą, pataria Varlė.lt kompiuterinės technikos ekspertas Mindaugas Žylius.

Į ką atkreipti dėmesį?

Tarkime, kad reikalingas tik A4 formato spausdinimas, o spausdintuvas turėtų būti paprastas naudoti ir pasižymėti mažomis eksploatacinėmis sąnaudomis. Šiuo atveju populiariausi yra du variantai:

• Monochrominis lazerinis spausdintuvas – skirtas tik dokumentų spausdinimui ir pasižymintis pigesniu eksploatavimu.

• Spalvotas rašalinis spausdintuvas su žymiai platesnėmis galimybėmis.

Kiti svarbūs aspektai: žemas generuojamo triukšmo lygis, plačios jungiamumo galimybės ir aukšta spaudinių kokybė. Taip pat patogu, jei įrenginys leidžia ne tik spausdinti, bet ir turi skaitytuvo bei kopijuoklio funkcijas. Pasak Varlė.lt specialistų, kokybiškas mokiniui skirtas spausdintuvas turėtų pasižymėti tokiomis savybėmis: būti taupus, greitai veikti ir kokybiškai spausdinti, būti paprastas naudoti ir turėti skaitytuvo bei kopijuoklio funkcijas.

1. Taupus spausdinimas: rašalinis ar lazerinis spausdintuvas?

Neįmanoma vienareikšmiškai atsakyti, kurio tipo spausdintuvas geresnis, nes abu turi savo privalumų ir trūkumų. Lazeriniai spausdintuvai yra pakankamai patikimi ir labai dažnai pasižymi pigesnėmis eksploatavimo sąlygomis, tačiau paprastai pigesni modeliai siūlo tik monochrominį spausdinimą. Rašalinis spausdintuvas labiau pasiteisina tada, kai reikia ne tiek daug spausdinti, tačiau be nespalvotų dokumentų norima spausdinti nuotraukas ar kokius nors spalvotus paveiksliukus. Spalvotas lazerinis spausdintuvas vaikui nėra geriausias sprendimas turint omenyje aukštas eksploatavimo sąlygas, todėl tokiais atvejais rekomenduojama atkreipti dėmesį į rašalinius spausdintuvus. Šiandien gamintojai siūlo variantus su inovatyviomis rašalo papildymo sistemomis, kurios užtikrina tikrai taupų spausdinimą.

Renkantis taupų spausdintuvą rekomenduojama atkreipti dėmesį ne tik į eksploatavimo medžiagų (tonerių ir rašalų) kainas, bet taip pat spausdintuvo energijos sąnaudas. Prie taupesnio spausdinimo taip pat prisideda dvipusio spausdinimo galimybė ir automatinio įrenginio išsijungimo funkcija.

2. Aukšta spaudinių kokybė ir santykinai greitas veikimas

Biudžetinės klasės spausdintuvas mokiniui yra toks įrenginys, iš kurio nevertėtų tikėtis itin aukštos spaudinių kokybės. Minimaliu standartu čia turėtų būti 1200 x 600 dpi raiška. Kuo didesnė raiška, tuo detalesnį vaizdą ir aiškesnį tekstą galima atspausdinti. Kitas svarbus dalykas renkantis spausdintuvą yra spausdinimo greitis. Šiuolaikiniai modeliai pasižymi ne mažesniu nei 8–10 puslapių per minutę greičiu.

3. Spausdintuvas, kuriuo paprasta naudotis

Geras spausdintuvas vaikui yra toks, kuriuo naudotis labai paprasta. Tai reiškia, kad toks įrenginys pasižymi aiškiais mygtukais, dažnai turi ekraną dėl kurio lengviau galima rasti svarbiausias funkcijas. Kalbant apie naudojimosi paprastumą taip pat labai svarbūs palaikomi jungiamumo standartai. Dabar spausdintuvai vis dažniau leidžia siųsti dokumentus ir vaizdus spausdinimui ne tik per USB laidą, bet ir belaidžiu būdu (Wi-Fi ar NFC).

4. Šiuolaikiškas ir kompaktiškas, bet patvarus dizainas

Dažniausiai mokiniui skirtas spausdintuvas statomas vaiko kambaryje, todėl patariama, kad jis nebūtų gremėzdiškas. Žinoma, dizainas renkantis spausdintuvą nėra labai reikšmingas dalykas, tačiau čia svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad įrenginys būtų tikrai patvarus, nes kaip žinia, ne visi vaikai iškart išmoksta atsargiai naudotis įranga.

5. Dar daugiau funkcijų renkantis daugiafunkcinį įrenginį

Mokiniui rekomenduojama rinktis daugiafuncinį spausdintuvą, kuriuo galima bus padaryti ir užrašų kopijas, ir nuskaityti mokymuisi reikalingą medžiagą. Toks įrenginys siūlo viską, ko reikia naujų žinių įsisavinimui ir pasiruošimui pamokoms bei darbų pristatymams. Šiuolaikiškas daugiafunkcinis spausdintuvas, kuris turi skenerio ir kopijuoklio funkcijas leidžia nuskaityti įvairius formatus, dažnai turi vaizdo į tekstą pavertimo funkciją OCR. Be visų minėtų funkcijų, naudojimosi patogumą taip pat labai lemia galimybė keisti įrenginio nustatymus tiek iš kompiuterio, tiek pačiame spausdintuve.


Šiame straipsnyje: spausdintuvasspausdinti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių