Quantcast

NASA perspėta dėl skrydžių privačiais erdvėlaiviais saugumo grėsmių

  • Teksto dydis:

JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) auditoriai ketvirtadienį paskelbė išvadas, kad agentūra susiduria su „reikšmingais saugumo ir techniniais iššūkiais“, kuriuos būtina išspręsti prieš pradedant skraidinti astronautus privačiomis kosminėmis kapsulėmis.

NASA generalinio inspektoriaus ataskaitoje pažymima, kad bendrovės „Boeing“ ir „SpaceX“ jau keliais metais atsilieka nuo planų skraidinti įgulas į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Dokumente sakoma, kad privačios kapsulės tikriausiai nebus sertifikuotos anksčiau nei ateinančią vasarą, todėl NASA turėtų parengti realistišką darbotvarkę, kad nebūtų pakenkta skrydžių saugumui.

Auditoriai atkreipė dėmesį, kad NASA mokėjo „Boeing“ daugiau nei planuota, kad ši bendrovė galėtų vykdyti savo projektą. Ataskaita rodo, kad viena vieta „Boeing“ kapsulėje „Starliner“ kainuos 90 mln. dolerių (81,8 mln. eurų) – beveik dvigubai brangiau nei vieta „SpaceX“ erdvėlaivyje „Crew Dragon“.

Jeigu šių projektų įgyvendinimas bus dar labiau pavėlintas, NASA turės prašyti papildomų vietų Rusijos leidžiamuose erdvėlaiviuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
PASIRODO NĖRA PATIKIMESNIŲ RAKETŲ UŽ RUSŲ , ŠTAI TAU IR GALINGIAUSIA PASAULIO VALSTYBĖ .

nasa

nasa portretas
kure filimukus apie kosmoso skrydzius,o daba gazdina saugumu .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių