Quantcast

„Mokslo sriuba“: koronavirusas išplito dėl per didelio žmonių skaičiaus pasaulyje

  • Teksto dydis:

Naujasis koronavirusas aptiktas daugiau kaip dviejuose šimtuose pasaulio valstybių ir teritorijų. Vilniaus universiteto paleontologo dr. Andrejaus Spiridonovo teigimu, taip atsitiko todėl, kad mūsų planetoje yra gerokai per daug žmonių.

Optimalus žmonių skaičius buvo akmens amžiuje – tais laikais jų buvo skaičiuojama dešimtimis milijonų. Populiacijai pradėjus sparčiai augti, prasidėjo epidemijos.

Be to, žmonės paskutiniais amžiais tapo labai mobilūs. Lėktuvų bilietams atpigus, žmonėms keliaujant iš tropikų į šaltus regionus, labai spartėja įvairių ligų ir parazitų plitimas“, – sako dr. A. Spiridonovas. Tokiam priešui kaip koronavirusas pradėjus „eksploatuoti“ vieno iš mūsų rūšies atstovų organizmą, viruso banga labai greitai nuvilnija per visą žmonių populiaciją.

Daugiau – laidos įraše: https://www.youtube.com/watch?v=BI-Ivnuv5AM

Laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti sekmadieniais per LRT Plius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vien sriuba?

Vien sriuba? portretas
Kada bus kepsnys?

Neturi ką veikti

Neturi ką veikti portretas
Tai jau tikrai, kad tokioms "išvadoms" skleisti tinka aplinka "mokslo sriuba" vadinama.

Tokia nuomonė buvo visadą,

Tokia nuomonė buvo visadą, portretas
Iš pat pradžių maniau,kad tai sukurtas virusas.Tik kurėjai nemanė,kad jis šitaip greit plis.O ,kad miršta daugiausia seni ir jauni be imuniteto tai ir nuteikia taip manyti.Miršta tie kuriems atrodo ,kad viruso nėra ir nereikia saugotis ir saugoti artimų.Nebukite buki .Virusas baisus ir jis niekur nedingo.O jau turtuoliai ar emigrantai jau laukia kaip tūristauti.Ir vėl koki virusą atvežti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių