Quantcast

Milijardierius W. Buffettas: bitkoinas – šarlatanus pritraukiantis kliedesys

  • Teksto dydis:

Milijardierius investuotojas Warrenas Buffettas sukritikavo bitkoiną ir patikino užjaučiantis optimistus, maniusius, kad įsigijus kriptovaliutos jų gyvenimas pasikeis.

„Blokų grandinės yra svarbios, tačiau pats bitkoinas neturi jokios vertės. Tai yra tiesiog kliedesys“, - interviu televizijai CNBC sakė W. Buffettas.

Investicijų bendrovės „Berkshire Hathaway“ generalinis direktorius teigė užjaučiantis žmones, kurie, laukdami geresnio gyvenimo, įsigijo didžiausios pasaulyje kriptovaliutos.

„Bitkoinas pritraukia šarlatanus. Jei darai kažką įtartino išeidamas ir pardavinėdamas žaislus ar dar ką nors, tokiame reikale nėra daug pinigų, tačiau patekus į Volstritą pinigų - daugybė“, - nesusivilioti lengvais pinigais ragino W. Buffettas.

Kriptovaliuta nuo 2017-ųjų pabaigos aukštumų, kai vienas bitkoinas kainavo 20 tūkst. dolerių, nusmuko iki mažiau nei 4 tūkst. dolerių. Pirmadienį, „CoinDesk“ duomenimis, vieno bitkoino kaina siekė vos 3 780 dolerių.

W. Buffettas ne kartą kritikavo kriptovaliutas. Bitkoiną milijardierius yra išvadinęs „žiurkių nuodais kvadratu“. Tačiau, tikino jis, blokų grandinės technologija turi potencialo, bet ji esą nepriklauso nuo kriptovaliutų.

W. Buffettas nėra vienintelis gerai žinomas verslininkas ar ekonomistas, abejojantis bitkoinu. Anksčiau „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas, ekonomistas Nourielas Roubinis ir Nobelio ekonomikos premijos laureatas Robertas Shilleris bei investicinių fondų valdytojai Ray'us Dalio ir Howardas Marksas kritikavo bitkoiną.

„JP Morgan“ banko generalinis direktorius Jamie'is Dimonas taip pat kritikavo bitkoiną, tačiau anksčiau vasarį „JP Morgan“ tapo pirmuoju dideliu banku, išleidusiu savo kriptovaliutą tarpvalstybiniams mokėjimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Is dalies teisybe, is dalies nelabai. Investuoti i Bitcoin ir tiketis kad kainos kils kaip daug kas dare- tikrai nesamone, cia Buffetas teisus. Kad blockchain technologijos (jomis paremtas bitcoin) yra svarbios ir perspektyvios ir kol kas pakankamai neisnaudojamos- jis irgi teisus. Pats Bitcoin kaip kriptovaliuta yra prastas- technologijos 10 metu senumo, letos ir brangios tranzakcijos, sunaudoja daug energijos, neatsparus ASIC miningui, ir taip toliau. Cia kaip kazkas rase is investiciju i bitcoin "reikia laiku pasitraukti"- niekad tiksliai nezinosi kada yra tas "laiku". O siaip manau bendrai paemus kriptovaliutos (nebutinai bitcoinas) ateityje yra perspektyvus dalykas, kiti blockchain paremti dalykai dar labiau. Bet reikes 5-10 metu kol realiai pasimatys ju nauda, ir 90% dabar populiariu projektu iki to laiko zlugs.

Nerijus

Nerijus portretas
Sarlatanai ar ne, bet daug kas praturtejo is kripto valiutu. Reikia tik laiku istraukti pinigus. Aisku milijardieriams tai ne pinigai, todel ir kritikuoja. As irgi skeptiskas tuo klausimu, nes nera garantiju. Gali kilti ir gali smukti. Panasiai kaip loterija, o tiksliau kaip akcijos ar investicijos. Gali pasiteisinti arba ne. Kai kam pasiteisino, o kitiems ne. Kazkas pralobo, kiti prarado pinigus. Cia kaip uzburtas ratas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių