Quantcast

„Microsoft“ į debesų kompiuteriją Lenkijoje investuos 1 mlrd. dolerių

  • Teksto dydis:

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ paskelbė investuosianti milijardą dolerių (apie 920 mln. eurų) į plėtrą Lenkijoje ir naujo regioninio debesų kompiuterijos duomenų centro atidarymą.

„Microsoft“ pasirašė sutartį su Lenkijos valstybės remiamu Nacionaliniu debesijos operatoriumi, leisiančią teikti „debesijos sprendimus visam verslui ir įmonėms Lenkijoje“, teigiama „Microsoft“ pranešime.

„Dar vienas nuostabus pasaulinis žaidėjas pasirinko Lenkiją savo investicijoms, kurios siekia 1 mlrd. dolerių, daugiausia mūsų Europos regione, – savo feisbuko paskyroje rašo Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis. – Tai yra dar vienas svarbus žingsnis skaitmeninimo ir visos Lenkijos ekonomikos plėtros spartinimo link.“

Pasak „Microsoft“, investicinis projektas truks 7 metus.

„Microsoft“ yra viena iš debesų kompiuterijos lyderių pasaulyje. Iš viso debesų kompiuterijos verslas pasaulyje šiuo metu vertinamas šimtais milijardų dolerių.

Debesijos operatoriai gali ne tik teikti paslaugas, tačiau rinkti didžiulius duomenų srautus, kurie leidžia sukurti naujas duomenų panaudojimo galimybes.

Lenkijos nacionalinis debesijos operatorius buvo įsteigtas prieš 2 metus. Bendrovę įsteigė valstybinis PKO bankas ir Lenkijos nacionalinis plėtros fondas, siekiant paspartinti skaitmeninės ekonomikos plėtrą.

Lenkija yra viena sparčiausiai augančių Europos ekonomikų, tačiau šiemet prognozuojamas 3,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) susitraukimas dėl koronaviruso pandemijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
bus nieko vertas projektas, kur microsoft ten didelis š..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių