Quantcast

„Meta“ paskelbė sukūrusi sparčiausią pasaulyje superkompiuterį

  • Teksto dydis:

Didžiausią pasaulyje socialinį tinklą „Facebook“ valdanti JAV technologijų milžinė „Meta Platforms“ pranešė sukūrusi dirbtinio intelekto superkompiuterį, kuris, kaip ji teigia, netrukus taps sparčiausiu pasaulyje.

Socialinės žiniasklaidos milžinė planuoja, kad šis įrenginys padės sukurti konstrukciją „metavisatos“ – virtualiosios realybės interneto, kuriam bendrovė prognozuoja didelę ateitį.

Superkompiuteris „AI Research SuperCluster“ (RSC) yra beveik dvejų metų komandinio darbo, dažnai dėl pandemijos vykusio nuotoliniu būdu, rezultatas. Į projektą buvo įsitraukę keli šimtai aukščiausio lygio specialistų, įskaitant analitikus iš „Meta“ partnerių – „Nvidia“, „Penguin Computing“ ir „Pure Storage“.

RSC, jau veikiantis, bet vis dar plėtojamas, padės jo dirbtinio intelekto tyrėjams kurti „naujus ir geresnius“ dirbtinio intelekto modelius, vienu metu mokytis iš trilijonų pavyzdžių, suprasti šimtus skirtingų kalbų, analizuoti tekstus, vaizdus bei vaizdo įrašus, kurti išplėstos realybės priemones, teigiama bendrovės pranešime.

Iki šių metų vasaros vidurio, kai superkompiuteris bus visiškai paruoštas, jis turės apie 16 tūkst. grafinių procesorių ir taps sparčiausiu pasaulyje, pažymi „Meta“, neatskleisdama, kur tiksliai superkompiuteris bus ir kiek iš viso kainuos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Op

Op portretas
"RSC, jau veikiantis, bet vis dar plėtojamas, padės jo dirbtinio intelekto tyrėjams kurti „naujus ir geresnius“ dirbtinio intelekto modelius, vienu metu mokytis iš trilijonų pavyzdžių, suprasti šimtus skirtingų kalbų, analizuoti tekstus, vaizdus bei vaizdo įrašus, kurti išplėstos realybės priemones, teigiama bendrovės pranešime" Labai svarbi pastraipa. Kompiuterio tikslas išmokti kuo daugiau iš žmonių, tai pagalvokit koks tos "meta visatos" tikslas. Panaudoti žmones ir viską kas susiję su jais, kuriant žmogišką dirbtinį intelektą.

Cha

Cha portretas
Talibams tas kompiuteris pofig. Išspardys subines jankiams asilo kanopomis.... Net superkompiuteris nepadės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių