Quantcast

M. Skuodis: „Starlink“ internetas atveria daugiau galimybių

  • Teksto dydis:

JAV astronautikos bendrovei „Space X“ pradėjus teikti plačiajuosčio palydovinio interneto „Starlink“ paslaugas Lietuvoje, susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, jog tai suteikia vartotojams galimybę rinktis.

„Palydovinis plačiajuostis ryšys, kurį teikia „Starlink“, yra ypač vertingas regionuose, kur nepakanka antžeminės infrastruktūros, neveikia mobilusis ar šviesolaidinis ryšys“, – pranešime sako M.Skuodis.

„Space X“ anksčiau žadėjo, kad ji šias paslaugas pradės teikti kitų metų pradžioje, skelbia Susisiekimo ministerija.

Anot M. Skuodžio, „Starlink“ internetas prisidės Lietuvai įgyvendinant 2025 metų tikslą, kad visiems  gyventojams būtų suteikta galimybė naudotis ne mažesnės kaip 100 megabitų per sekundę spartos internetu.

„Kompanija mus informavo, kad artimiausiais mėnesiais galima tikėtis 100-150 megabitų per sekundę greičio, bet neilgai trukus ir interneto greitis, ir paslaugų kokybė gerės. Taigi, „kosminis“ internetas jau čia“, – teigia M. Skuodis.

Vasario mėnesį su „Space X“ atstovais vyko pirmasis nuotolinis susitikimas, kurio metu su kompanija pradėtas bendradarbiavimas. Netrukus „Space X“ šalyje įsteigė savo padalinį – bendrovę „Starlink Lithuania“.

Kanados ir JAV verslininko Elono Musko bendrovė „Space X“ šiuo metu pirmauja privačiame kosmoso sektoriuje pagal paleidžiamų palydovų skaičių bei yra viena didžiausių inovacijų kūrėjų pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L?

L? portretas
O jo rusai nenumuš? Žvaigždžių karai natūroj prasidės ne tik kino teatruose.

Arturas

Arturas   portretas
Lygiai tiek pat galimybių netenkame: didėja elektromagnetinės spinduliuotės smogas, mažėja galimybė likti "nesuskaičiuotiems", popieriniai gyvi laiškai garma į gilįą praeitį, didėja informacijos perkrova ir kita, apie ką dabar nenutuokiame.

M.

M. portretas
Naujas galimybes sekti kiekvieną kiekvieno žingsnį.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių