Quantcast

Lietuvos gyventojas susidūrė vidutiniškai su 121 kibernetine ataka

  • Teksto dydis:

Daugėjant įvykių, susijusių su skaitmeninėmis grėsmėmis, praėjusiais metais vienas Latvijos gyventojas vidutiniškai susidūrė su 150 kibernetinių atakų, o Estijoje ir Lietuvoje šie skaičiai atitinkamai buvo 159 ir 121.

Didžiausias internetinių grėsmių augimas pastebėtas Estijoje: lyginant su 2017 m., jų padaugėjo 223 proc. Latvijoje ir Lietuvoje šis rodiklis buvo 165 proc. ir 102 proc.

Tokios tendencijos buvo pristatytos kibernetinio saugumo srityje dirbančios bendrovės „Kaspersky Lab“ Vilniuje surengtoje skaidrumo konferencijoje. Joje taip pat pristatyta kibernetinių grėsmių raidą Baltijos regionuose ir pateikta atnaujinta informacija apie tai, kaip dabartiniame kibernetinio saugumo srityje informacinių ir ryšių technologijų (IRT) pramonė geriausiai gali užtikrinti savo produktų bei paslaugų patikimumą.

Renginio metu viešųjų reikalų viceprezidentas Antonas Shingarevas pasakojo apie naujausius Pasaulinės skaidrumo iniciatyvos pokyčius ir pasidalino žinia, kad iki ketvirtojo ketvirčio „Kaspersky Lab“ perkels Lietuvos vartotojų duomenų tvarkymo infrastruktūrą į duomenų centrus Ciuriche.

„Šveicarijoje atidarius pirmąjį Skaidrumo centrą, su Europos vartotojais susiję kibernetinių grėsmių duomenys buvo pradėti tvarkyti Ciuricho duomenų centruose. Nuo „Bug Bounty“ programos išplėtimo, kuris buvo atliktas remiantis Pasaulinės skaidrumo iniciatyvos tikslais, mes išsprendėme daugiau nei 50 klaidų, apie kurias pranešė saugumo tyrėjai“, - sakė viešųjų reikalų viceprezidentas A. Shingarevas.

Pasak vyresniojo saugumo tyrėjo Jornto van der Wielo, palyginti su praėjusiais metais, kenkėjiškos programos „Ransomware“ aptikimų skaičius išaugo 18 proc., o aptinkamų kriptovaliutos kasėjų skaičius padidėjo 3,5 karto. Tikėtina, kad tokie išpuoliai augs ir vystysis bei vis labiau sudėtingės, o tai pabrėžia tinkamų saugumo sprendimų bei saugumo mokymų, kuriais siekiama didinti informuotumą apie tokių išpuolių keliamus pavojus, svarbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių