Quantcast

„LG G5“ – išmanusis telefonas, pilnas staigmenų

  • Teksto dydis:

Praeitais metais „LG“ lažinosi dėl odos panaudojimo išmaniajame telefone ir atrodo, kad kiek prašovė. Šiais metais flagmanas gavo visiškai naują dizainą, ,,drakono širdį“ ir puikią dvigubą kamerą.

Tačiau Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistai, testavę telefoną teigia, kad jei pažvelgtume į išmanųjį iš arčiau, pastebėtume, kad tų staigmenų čia kur kas daugiau. Juk tai šiuo metu vienintelis masinėje prekyboje pasirodęs modulinis išmanusis telefonas su „Magic“ lizdu. Jis leidžia papildomai prijungti keletą išorinių įrenginių: pusiau profesionalią kamerą su mygtukais ir didelę bateriją ar išorinį garso stiprintuvą.

Kada paskutinį kartą matėte flagmanų vidų? Po metaliniais korpusais gamintojai slepia nuo naudotojų prieigą prie savo įrenginių vidaus. O štai „LG G5“ nebijo savęs parodyti. 

Modulinis dizainas

„LG G5“ padarė tikrą perversmą įprastame „G“ serijos įrenginių dizaine. Atrodo taip, tarsi telefono kūrėjams būtų liepta viską pamiršti ir sukurti kažką naujo. Todėl dingo mygtukai galinėje korpuso dalyje – dabar jie šone. Pamirštas plastikas – naujojo flagmano korpusas patikėtas metalui.

Kameros modulis išdėstytas ant nedidelio pastorinimo ant galinės korpuso dalies. Kiek žemiau yra pirštų atspaudų skaitytuvas, suderintas su maitinimo įjungimo mygtuku. Jei atidžiau pažvelgtume į kameros modulį, pamatytume du objektyvus. Tai dar vienas dalykas, kuriuo šis išmanusis skiriasi nuo „G4“ modelio.

„LG G5“ modelyje gamintojas įgyvendino originalią nuimamos modulinės baterijos dalies idėją. Tai ir yra pagrindinis, standartinis modulis. Tam, kad būtų galima išimti akumuliatorių, reikia atrakinti bateriją. Tereikia paspausti mygtuką, patraukti apatinę korpuso dalį ir baterija atsiduria mūsų rankose. Tačiau tai ne šiaip baterijos skyrius. Prie „LG G5“ telefono galima prijungti ir kitus modulius, pavyzdžiui, papildomą kamerą, HiFi modulį ir kt. Koncepcijos esmė yra tokia, kad keičiant modulį, bateriją naudotojas tiesiog perstato iš vieno modulio į kitą. Tačiau tai neatmeta galimybės, jog kiekvienas modulis gali turėti savo bateriją.

Kuo galima pakeisti standartinį modulį? Kol kas „LG“ siūlo tik du variantus. „LG CAM Plus“ pozicionuojama kaip sprendimas tiems, kurie nuolat naudoja išmanųjį telefoną kaip fotoaparatą, t.y., praktiškai visiems naudotojams. Pagrindinė jos paskirtis yra palengvinti vaizdų fiksavimo procesą. Tai pasiekiama dviem būdais. Pirmiausia, ant modulio korpuso yra aparatiniai valdymo dalykai: užrakto, kameros įjungimo, video įrašymo mygtukai, padidinimo ratukas ir LED indikatorius. Pats modulis yra pastebimai storesnis už standartinį, todėl laikyti telefoną horizontalioje padėtyje lengviau. Viduje yra integruota 1200 mAh baterija. Antras standartinio modulio pakeitimo variantas – išorinis garso sistemos priedėlis „LG Hi-Fi Plus“, kurį kūrė „B&O Play“ kompanija.

„LG G5“ išmanusis telefonas yra pakankamai kompaktiškas. Tai standartiškas, kišenėje telpantis įrenginys, kuriuo patogu naudotis viena ranka. Liečiant sukelia lygaus ir lengvo daikto įspūdį, atrodo patraukliai. Gamintojas siūlo 4 spalvų variantų pasirinkimo paletę: sidabrinį, titano, rožinį ir auksinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių